Hiburan

[VIDEO]Countdown Siap Terbang Pakai Belon, Parodi MeleTOP Jihan & Bell.. Lawak!

Siri parodi dalam rancangan temu bual sensasi MeleTOP yang dikelolakan oleh pelawak Jihan Muse dan Bell Ngasri adalah yang paling ditunggu-tunggu setiap minggu. Ada saja isu yang diketengahkan oleh mereka untuk dijadikan bahan. Semalam, pelawak duo ini membuat parodi merujuk kepada muzik video lagu terbaru Siti Nordiana dan Khai Bahar iaitu ‘Satukan Rasa’.

BACA : [VIDEO] “Adoi…” – Parodi Gosip MeleTOP Bell & Jihan Bikin Netizen Berdekah!

Rakaman parodi tersebut memaparkan beberapa babak yang terdapat dalam muzik video lagu itu sambil diselang-selikan dengan 2 orang penyanyi berkenaan. Namun, apa yang lebih mencuri tumpuan ramai adalah babak countdown selama 5 hari itu apabila diakhiri dengan Jihan terbang mengikut belon manakala Bell cuba menggapai kakinya.

Gambar sebenar lagu ‘Satukan Rasa’ 

Ditambah pula, aksi bersahaja seorang penari latar yang memakai t-shirt berwarna putih disertakan dengan lirik lagu itu juga menguatkan lagi elemen lawak serta menjadi penyeri video parodi itu bersama Bell dan Jihan.

Lawak gila..countdown tu apahal terbang dek belon

Ternyata apa yang dilakukan oleh mereka ini telah menghiburkan hati ramai apabila rata-rata netizen membanjiri ruang komen di laman YouTube rasmi MeleTop. Ada juga netizen berpendapat bahawa Jihan dan Bell sebagai pelawak yang tidak pernah mengecewakan penontonnya setiap kali muncul bersama, pecah perut dibuatnya!

Video penuh parodi ‘Satukan Rasa’

Sumber : IG MeleTOP YouTube MeleTOP