Hiburan

[VIDEO] “Seriuslah?”-Tak Boleh Telan Durian, Radin ERA Buat Netizen Tak Percaya

Durian adalah sejenis buah yang amat popular dan diminati oleh kebanyakan rakyat Malaysia. Meskipun harganya semakin mahal dari tahun ke tahun, ‘hantu durian’ tidak kisah jika terpaksa melaburkan banyak wang asalkan dapat ‘berpesta’ dengan buah ini apabila tiba musimnya. Namun, tidak bagi seorang penyampai radio terkenal iaitu Radin Era. Siapa menyangka bahawa durian bukanlah sesuatu yang senang ditelan oleh tekaknya.

Baca : Macam Tak Pernah Makan-Saksi Dedah Sikap Buruk Pengunjung Kebulur Durian Free

“Saya tak appreciate durian sebenarnya…”

Menerusi perkongsian terbaru daripada Instagram radio Era, Radin dan rakan gandingannya dalam slot ERA D’Boyz iaitu Danial Zaini telah menerima satu cabaran untuk mengatasi perkara-perkara yang menjadi kelemahan mereka iaitu makan durian dan juga kerang.

Ketika mereka mendapat arahan tentang cabaran berkenaan, masing-masing kelihatan seperti yakin kononnya ini adalah tugas yang sangat mudah. Apabila tiba hari cabaran, Radin pula kelihatan ‘terkulat-kulat’ untuk menelan buah durian. Lebih lucu lagi, Danial sempat mengajar cara makan durian kepada Radin di mana perlu ambil bau terlebih dahulu. Tapi reaksi yang ditunjukkan oleh Radin memang lucu!

Bukan sahaja kelihatan struggle untuk menghabiskan seulas durian, bahkan dia sempat bangun untuk memberikan lebih buah tersebut kepada seorang lelaki Cina yang kebetulan melintasi kawasan tersebut. Ternyata, hendak menghabiskan seulas durian saja satu tugasan yang amat sukar padanya. Netizen juga seolah-olah tidak percaya dan menyifatkan Radin rugi kerana tidak makan buah ini.

Pelik la Radin tak makan durian…Muka pior Malaysia kot

Rugilah Radin tak rasa salah satu nikmat dunia

Kalau la aku dapat durian tu…Seriuslah tak makan durian?

Sumber : Facebook Era Je dan Instagram Era Je