Semasa Viral

Dikatakan Seram Dari Horror Scene, Ramai Meremang Tonton Video Lelaki Jepun Ini

Video berdurasi 1:30 minit yang tular di Twitter baru-baru ini memaparkan rakaman point of view (POV) seorang lelaki dari Jepun yang sedang menuruni anak tangga di sebuah bangunan apartment telah menjadi perhatian netizen apabila dikatakan video amatur itu mengejutkan ramai yang menontonnya. Malah ada yang menyifatkan rakaman video itu lebih seram daripada babak yang terdapat dalam filem hantu.

BACA: Seronok Mandi Di Hutan, Rupanya Ada Yang Skodeng Dari Belakang. Seram!

Seorang lelaki Jepun sedang menuruni tangga. Tiba-tiba…

Dalam video itu, kelihatan seorang ‘wanita’ pada awalnya mencangkung di tepi dinding pada jarak jauh namun secara tiba-tiba sahaja mahkluk itu bergerak pantas ke arah kamera lelaki ini. Tidak tahu apa yang berlaku seterusnya memandangkan video itu dirakam tanpa suara, namun menurut sumber ia merupakan video paling menyeramkan pernah ditontonnya.

Hampir gugur jantung aku 

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen menyatakan video itu mempunyai elemen terkejut walaupun dirakam tanpa suara. Rata-rata mengakui jantung mereka seakan direntap saat melihat lembaga tersebut meluncur laju ke arah kamera.

Aku yang bukan dalam video pun rasa seram

Macam cerita Lights Out. Seram 

Ada juga yang menyamakan video amatur itu seperti babak di dalam filem Lights Out, cerita seram yang mengisahkan tentang hantu yang hanya akan muncul apabila lampu terpadam. Malah susuk yang terdapat dalam video itu juga dilihat sama dengan hantu yang terdapat dalam filem tersebut.

Babak di filem Lights Out

Sumber: Twitter creepyposta

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Maaf

Sila matikan Ad Blocker untuk membaca artikel dalam portal ini