Santai Viral

[VIDEO] Semangat Masuk Dewan Konvokesyen, Baru Turun Tangga Dah Berlaku Tragedi

Konvokesyen sememangnya hari yang paling dinantikan oleh semua pelajar. Simboliknya, detik itu membuktikan setiap kesusahan yang dihadapi selama beberapa tahun tempoh pengajian akhirnya membuahkan hasil. Jadi, tidak mustahil jika graduan kelihatan segak dan begitu bersemangat saat meniti masuk ke dewan konvokesyen. Namun bagi seorang lelaki dalam satu rakaman video ini mungkin senarionya agak berbeza.

BACA: Angkut 40 Anak Murid Saksi Konvokesyen, Graduan Pendidikan Ini Cetus Inspirasi

Individu dengan nama akaun Twitter @kapucinosatu telah berkongsi satu sedutan video sewaktu majlis konvokesyen yang berlangsung di Universiti Teknologi Malaysia (UTM). Video itu memaparkan gelagat sekumpulan graduan lelaki sedang menuju masuk ke dalam dewan penuh berprestij tersebut. Akan tetapi, ada sesuatu telah berlaku kepada salah seorang graduan sehingga menimbulkan kelucuan ramai.

Jatuh masa live konvo

Difahamkan, seorang graduan yang mesra disapa Arif Hakimi ini telah terjatuh sewaktu berusaha menuruni tangga dalam dewan tersebut sementara dibantu oleh rakan-rakan yang lain. Menariknya lagi, kejadian itu juga berjaya dirakam oleh kamera semasa sedang bersiaran secara langsung.

Aku pun terhibur tengok aku jatuh

Dalam masa yang sama, pemilik Twitter berkenaan juga mendedahkan dia sudah mendapat keizinan daripada pemuda tersebut untuk memuat naik video berkenaan. Tidak cukup dengan itu, Arif menerusi akaun Twitter miliknya sempat mengeluarkan kenyataan berikutan hal tersebut. Katanya, dia sendiri terhibur dengan kejadian tersebut malah sempat mengucapkan terima kasih kepada semua yang menonton.

Sumber: Twitter kapucinosatu & ArifHakimi1998

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Telegram