Hiburan

[VIDEO] Ramai Pertikai Nyanyian Anak Buah Tokti, Sumbang Tapi Tak Tersingkir?

Mula berlangsung sejak 14 Jun lalu, rancangan pertandingan nyanyian Ceria Megastar Ministar sudah giat bersiaran di Astro Ceria. Menampilkan ramai peserta cilik, mereka akan diadili oleh 3 juri utama iaitu Erra Fazira, Zizan Razak dan juga Datuk Aznil Haji Nawawi. Di antara ramai peserta, Ummi Umairah yang juga merupakan anak saudara kepada penyanyi terkenal Dato’ Sri Siti Nurhaliza telah menarik perhatian ramai kerana dia turut memiliki sura merdu.

Baca : [VIDEO] Keturunan Suara SedapTak Sangka Anak Buah DS Siti Power Nyanyi!

Pada episod 3 yang berlangsung beberapa hari lalu, Umairah telah tampil mendendangkan lagu berjudul Pujaan Hati (Adira Suhaimi). Walaupun riak wajahnya nampak agak gemuruh, dia sempat ‘menarik’ vokal tingginya sekaligus meraih pujian juri. Dek kerana lagu ini berentak balada, Umairah kelihatan lebih relaks untuk fokus kepada lontaran suaranya.

Dalam masa yang sama, seorang lagi peserta bernama Putri tidak ketinggalan memukau penonton persembahannya yang ‘hidup’. Menyanyikan lagu rancak berjudul Roar (Katy Perry), nyanyian Putri tampak lebih bertenaga kerana dia turut diiringi penari latar. Juri juga kelihatan sangat enjoy dengan persembahan tersebut.

Walaupun kedua-duanya membuat persembahan yang terbaik, Putri tidak bernasib baik kerana tersingkir sekaligus  melayakkan Umairah ke peringkat seterusnya. Malangnya, keputusan tersebut nampaknya dibantah oleh netizen yang tidak berpuas hati. Bagi mereka, persembahan Putri pada malam tersebut adalah lebih mantap berbanding Umairah.

Suara Umai memang tak sedap…Boleh menyanyi tapi kurang menyengat

Umairah sepatutnya kena buang…Suara Putri lagi sedap

Bukan sekadar mengkritik persembahan Umairah, malahan ada yang menyifatkan keputusan ini dipengaruhi oleh hakikat bahawa Umairah mempunyai pertalian dengan DS Siti Nurhaliza. Diringkaskan cerita, netizen mempersoalkan ketelusan juri dalam mengadili peserta pertandingan ini.

Yang suara sedap tersingkir awal…Tahulah Umairah tu anak saudara DS Siti

Jangan disebabkan dia anak buah artis, juri jadi hipokrit

Persembahan penuh Umairah…

Persembahan penuh Putri…

Sumber : Youtube Astro Ceria