Hiburan

[VIDEO] “Keturunan Suara Sedap…” – Tak Sangka Anak Buah DS Siti Power Nyanyi!

Menyebut nama Dato’ Sri Siti Nurhaliza, siapa sahaja yang tidak mengenali penyanyi bersuara lunak ini. Bukan sekadar di dalam negara, malahan beliau mempunyai kelompok peminat dari negara lain juga. Namun siapa sangka salah seorang anak saudaranya yang bernama Ummi Umairah semacam mendapat ‘tempias’ bakat nyanyian dari penyanyi hebat ini. Terbaru juga, video nyanyian merdu Umairah telah menjadi viral.

Baca : [VIDEO] Bergambar Dengan DS Siti Nurhaliza, Netizen Puji Halal Gap Artis Kpop

Anak saudara DS Siti…Like wow gitu!

Dalam video tersebut, Umairah kelihatan tidak kekok menyanyi walaupun dikelilingi ramai orang yang sibuk merakam. Bahkan, ada juga saudarnya yang tidak puas mendengar suaranya selepas dia habis mendendangkan lagu tersebut! Siap suruh nyanyi semula pun ada. Mendapat lebih kurang 128,000 jumlah tontonan sejak dimuat naik ke Twitter semalam, video Umairah yang sedang menyanyikan lagu Anta Permana telah mengejutkan ramai.

“Saya berumur 8 tahun dan suka menyanyi…”

Bagi yang tidak tahu, Umaira sebenarnya memang bercita-cita untuk menjadi penyanyi terkenal seperti ibu saudaranya itu. Mungkin sebab itulah dia berani untuk menyertai program rancangan nyanyian Ceria Megastar Ministar 2019. Sehingga kini, Umairah sering sahaja menambat hati juri dengan nyanyian merdunya itu.

Walaupun masih berumur 8 tahun, Umairah menunjukkan kemahiran vokal yang boleh tahan hebatnya. Ada juga yang tidak menyangka DS Siti Nurhaliza mempunyai anak saudara yang berbakat dalam nyanyian sepertinya. Selepas menyaksikan video ini, ramai netizen yang menyifatkan suara lunak tersebut adalah sebuah anugerah dan rezeki buat dirinya.

OMG lunaknya suara…Tak sangka kau ada bakat Mai

Menyanyi sedap, mengaji sedap…Rezeki dapat suara sedap

Memang satu keturunan suara sedap ke diaorang ni?

Sumber : Twitter Nur Humairaa dan Instagram Umairah