Hiburan

[VIDEO] Bergambar Dengan DS Siti Nurhaliza, Netizen Puji ‘Halal Gap’ Artis Kpop

Hari ini bertempat di One Utama Shopping Centre, terdapat beberapa orang selebriti dari Korea Selatan yang telah bertandang ke Malaysia bagi meraikan program K-Wave And Halal Show. Program yang akan berlangsung sehingga hari esok ini adalah bertujuan untuk mendedahkan kepada rakyat Malaysia tentang pelbagai produk kosmetik dan makanan dari Korea Selatan. Tidak ketinggalan, kelibat Dato’ Sri Siti Nurhaliza juga dilihat hadir bagi mewarnai acara.

Baca : Gambar Wawancara Kumpulan Kpop Exo Jadi Viral Dan Bahan Lawak Ramai Netizen

Acara menggaul makanan tradisi Korea

Antara artis Korea yang terlibat dalam acara ini adalah pelakon terkenal, Ha Ji Won serta 3 orang ahli kumpulan Kpop NCT Dream iaitu Jaemin, Jisung dan Jeno. Teruja dengan kehadiran idola dari Korea, pusat membeli belah tersebut telah dipenuhi dengan peminat setia mereka. Namun yang paling menjadi perhatian ramai adalah sesi bergambar di antara Dato’ Sri Siti Nurhaliza bersama 3 orang ahli NCT Dream tersebut.

CTDK dan NCT Dream

Apabila Dato’ Sri Siti Nurhaliza tampil ke atas pentas bagi mengambil gambar, 3 orang ahli NCT Dream tersebut telah menjaga jarak agar tidak terlalu rapat. Hal ini seakan menunjukkan bahawa mereka menghormat1 imej berh1jab Dato’ Sri Siti Nurhaliza serta sensitif dengan corak budaya di Malaysia.

Netizen memberi pujian terhadap tindakan artis Kpop tersebut dan ada juga yang sempat berseloroh di ruangan Instagram Dato’ Sri Siti Nurhaliza.

Big respect dekat mamat Korea ni…jaga jarak 

Uish ada halal gaprespect la

Dato’ Sri Siti Nurhaliza boleh ajar mereka bertiga teknik qasidah

Bagus…kalau boleh jarak lagi

Sumber : Instagram ctdk , Twitter yoongzer & lisabyalisa