Semasa

[VIDEO] Carl Samsudin Bengang Diser4ng ‘Pengikut’ Cik Epal! Tapi Rupanya…

Sejak bulan lepas lagi, hangat diperkatakan tentang isu k0ntroversi antara blogger yang dikenali sebagai Cik Epal dan pengasas butik terkenal, Carl Samsudin apabila kedua-dua individu ini saling bertegang urat di laman media sosial masing-masing. Bermula gara-gara terasa hati dengan status ‘sentap’ di IG Cik Epal tentang kewibawaan seorang usahawan, sehingga ke hari ini Carl telah mendapat kecaman daripada netizen kerana dilihat status itu seperti ditujukan kepada dirinya.

BACA: “Kata Sales Berjuta” – Cik Epal Perli Sikap Founder, Nama Carl Samsudin Dipetik?

Terbaru, blogger ini mendapat kiriman video daripada seorang individu tentang sebuah kejadian di butik Bella Amara cawangan Johor Bahru semalam. Dalam video berkenaan, dikhabarkan ada sekumpulan pihak meminta refund daripada Carl, namun dibalas dengan cara yang tidak menyenangkan.

Tadi ada geng 4mbush dia…dia boleh kurang ajar & marah balik

Namun Cik Epal menafikan individu tersebut sebagai ‘orang suruhan’ untuk melakukan kekecohan di sana, sedangkan video itu cuma dikirimkan kepadanya menerusi Instagram.

Tak pernah nak upah orang ni…orang yang DM cerita kat aku

Sementara itu, Carl yang baru sahaja ‘melayan’ sekumpulan pihak itu memuat naik status di IG Story miliknya, menyatakan yang mereka telah ‘dihasut’ oleh blogger berkenaan untuk merosakkan pelancaran semula butiknya semalam.

Tahu tak syaitan suka menghasut…

Berang dengan fitnah tersebut, Cik Epal akhirnya mengambil keputusan untuk memuat naik video k0ntroversi tersebut di laman IG miliknya pada pagi tadi. Dia turut menegaskan sekali lagi bahawa pihaknya tidak pernah mengupah orang untuk ‘melingkupkan’ perniagaan orang lain.

Video orang datang 4mbush mintak refund semalam…ni pon m4ngsa dia bagi

Gara-gara terpanggil denganĀ postingĀ tersebut yang mencemarkan reputasinya, Carl akhirnya menceritakan semula situasi yang berlaku semalam.

Saya minta maaf sebab ambil tindakan..

Dia menerangkan yang proses refundĀ itu mengambil sedikit masa, dan berharap agar pihak yang memintanya supaya boleh bersabar sebelum wang tersebut dikembalikan semula kepada mereka. Dia turut memohon maaf kepada pihak Cik Epal atas statusnya sebelum ini.

Ok ampun! Saya geram sebab mereka too much

Sumber: IG cikepal06 & carlsamsudin