Semasa

“Kata Sales Berjuta”- Cik Epal Perli Sikap Founder, Nama Carl Samsudin Dipetik?

Tiga hari lalu, Instafamous yang mula dikenali sejak zaman blogging, Cik Epal ada mengeluarkan kenyataan sensasi di IGnya tentang sikap seorang founder tempatan. Melalui kapsyen yang ditulisnya, Cik Epal seolah-olah melepaskan geram terhadap sikap founder itu yang mengambil jalan mudah dengan ‘mencuri’ agent dan stokis milik founder lain untuk menjual produk miliknya.

BACA: [VIDEO] Berkat Layan Isteri Macam’Queen’, Instafamous Ini Dapat Surprise…

Kau boleh tak cari team kau sendiri? Kata sales kau berjuta sebulan? 

View this post on Instagram

Aku nak cakap lagi sekali eh dekat founder-founder dekat Malaysia yg suka jalan shortcut ni. Kau boleh tak cari team kau sendiri? . Kalau kau bagus, produk kau bagus, kau tak payah susah-susah curi agent/stokis orang. Diorang sendiri yang akan cari kau. Sinopal anak bahenol punya founder. Pergi berkhemah lagi bagus ah. At least tak menyakitkan hati orang. . Kata sales kau berjuta sebulan (sebulan?🤔), apahal hadap lagi agent/stokis produk lain suruh jual barang-barang kau. Kau jangan sampai aku reveal eh pasal brand kau dan diri kau yg suka acah-acah suci tunggang agama macam tunggang kuda tu. Ni aku masih tahap boleh bersabariah lagi lah. . Aku bisnes tak kacau hidup orang. So please mind your own business too. Sekian terima kasut. Saya Epal Singh Walia melaporkan. Kita kembali ke sri pentas. -Cik Epal gangster 🍎- #6monthspregnant

A post shared by Cik Epal 🍎 (@cikepal06) on

Kalau kau bagus sangat.. tak payah curi agent/stokis orang 

Jangan sampai aku reveal.. diri kau yg suka acah-acah suci tu 

Kapsyen tersebut telah mencetuskan tanda tanya ramai netizen tentang founder yang dimaksudkan Cik Epal. Ada juga yang dapat mengagak gerangan founder tersebut  dan mengaitkannya dengan Carl Samsudin, seorang lagi founder yang dikenali di Malaysia.

Siapa yee?? – Carl 

Beberapa individu turut mendedahkan sikap kebanyakkan founder di Malaysia yang gemar mengaut keuntungan dengan mengumpul stokis dan membuat program.

Once you dah masuk dalam program dia, dorang tak guide pun 

Kenapa majoriti konfiden kata Mr President? Cik Epal tak iyakan pun 

Seronoknya semua main teka2 ye.. kalau salah dah jatuh fitnah

Walaupun Cik Epal tidak menyebut nama mana-mana pihak, namun ramai yang mengaitkannya dengan pas4ngan founder tersebut.

Menyedari dirinya menjadi sasaran ramai dalam ruangan komen Cik Epal, Carl Samsudin telah memberikan responnya di IG berkaitan isu fitnah.

 Fitnah.. fasa yang perit..yang perluk4n sokongan untuk terus maju 

Jangan dengar dari sebelah pihak sahaja kelak jadi fitnah

Carl menganggap perkara ini sebagai satu fitnah dan meminta orang ramai supaya tidak mendengar dari sebelah pihak sahaja. Selain itu, entri di Instagramnya juga dipenuhi dengan gambar perbualan daripada beberapa individu yang meminta maaf kerana memfitnah namanya di ruangan komen Cik Epal.

Saya ingat hint yg diberikan Cik Epal ialah Tuan Carl

Elakkan fitnah akhir zaman ni.. hati2 dgn sosial media

Ada juga yang berfikiran positif dan tetap percaya bahawa individu yang dimaksudkan Cik Epal adalah orang lain.

Rasanya bukan Carl.. sebab macam tahu sape orang tu

Carl Samsudin turut meminta Cik Epal supaya berterus-terang tentang gerangan individu berkenaan supaya tidak menimbulkan fitnah pada mereka yang tidak berkaitan. Dia juga telah cuba menghubungi wanita itu namun gagal mendapat responnya.

Mohon Cik Epal clearkan keadaan agar tak jadi fitnah

Berikut adalah posting terbaru dibuat Cik Epal setelah perkara ini menjadi tegang.

Orang toksik buang terus.. jangan respon.. baik happykan diri sendiri

View this post on Instagram

Bila aku expose diri aku dekat social media, benda ni aku pegang dari zaman aku blog lagi . “With great power comes great responsibility, great power also comes great enemy" . Dia datang dalam satu pakej. Ada orang suka kita, ada juga orang tak kan suka kita walau kita share benda baik macam mana sekalipon. . 1 tips aku untuk kekal positive dalam hidup/sosial media, FOKUS DEKAT ORANG YANG SUKA KITA SAHAJA. . Orang toksik buang terus. Jangan respon, jangan baca benda buat kita sakit hati. Baik kita happy kan diri kita sendiri dan happy dengan orang sekeliling yang sayang kita. . -Cik Epal gonjeng 🍎- #6monthspregnant . p/s: gigih aku naik atas ni lepas tengok Misteri DiLaila punya pasal. Haha.Korang nak aku review tak cerita yang ada 2 ending ni dekat blog? 🙋🏻‍♀️

A post shared by Cik Epal 🍎 (@cikepal06) on

Sumber: IG cikepal06 dan carlsamsudin