Hiburan

[FOTO] Fesyen Busana Dikecam Lagi, Ini Respon Balas Dari DS Siti Nurhaliza!

Dato’ Seri Siti Nurhaliza telah selesai menganjurkan konsert jelajahnya di dua buah negara iaitu Indonesia dan juga Singapura. Ketika mengadakan konsert di Indonesia, busana yang dikenakan olehnya telah menerima kritikan apabila dikatakan terlebih heavy. Sebelum ini, nama beliau sangat jarang terpalit dengan mana-mana k0ntroversi namun sejak akhir-akhir ini pula, busana yang dikenakan oleh penyanyi bersuara emas ini seakan terus menjadi bahan kritikan netizen.

“Baju Dia Buruk Weh…”- Busana Dikritik, Dato’ Sri Siti Nurhaliza Melenting?

Busana ketika mengadakan konsert di Indonesia

Minggu ini, sekali lagi para netizen meluahkan rasa kecewa dan mengkritik busana yang dikenakan oleh Dato’ Seri Siti Nurhaliza ketika beliau menghadiri sebuah majlis yang turut dihadiri oleh penyanyi terkenal, Maher Zain semalam.

Menurut netizen, busana berona merah terang beserta ropolan kain di bahagian bahunya itu tampak kurang sesuai untuk imej Dato’ Seri Siti Nurhaliza.

Untuk pengetahuan semua, busana kali ini telah direka oleh saudara Ridzuan Bohari.

Oleh yang demikian, terdapat pelbagai kritikan yang membanjiri ruang komen Instagram Dato’ Siti Nurhaliza mengenai busananya pada malam tersebut.

Semakin teruk fesyen Tokti sekarang

Macam tak sesuai baju ni dengan majlis…baju Dato’ Siti ketat bahagian atas

Tak cantik Dato’ Siti…pakai gaun macam princess lagi cantik

Meskipun ramai yang memberikan kritikan tentang fesyen penyanyi itu, masih ramai juga yang merasakan fesyen jenis ini masih nampak relevan dan cantik apabila dikenakan oleh idola mereka.

Barulah nampak kelainan…kalau tak asyik fesyen sama je

Wow…macam baju princess la

Orang cantik pakai apa pun nampak cantik

Berikutan fesyennya yang dikritik, satu kenyataan balas telah diberikan dalakm ruang komennya itu. Menurut kenyataan tersebut, netizen boleh saja jika ingin memberikan pandangan namun dalam masa yang sama haruslah berpada-pada dan tidak keterlaluan.

Komen yang melampau saya block…saya saja bagi designer berkarya

Sumber : Instagram ctdk dan ridzuan_bohari

[instagram-feed]