Inspirasi Viral

Uniknya! Gadis Cantik Ini Dilahirkan Dengan 12 Jari Tangan Dan Kaki

Kebiasaannya manusia normal yang dilahirkan mempunyai 10 jari di tangan dan 10 jari lagi di kaki. Namun, tidak bagi gadis bernama Dhiva Caezara atau lebih mesra disapa Zara yang berasal dari Semarang, Jawa Tengah apabila viral kisahnya di Twitter tentang dia dilahirkan unik kerana memilik 12 jari di tangan dan 12 jari di kaki serta menjadi tanda tanya kepada para netizen.

BACA: “Cangkung Je Rasa Kepala Keluar” -Ingat Kakak Je Adik Pun Lahir Tempat Pelik

Bagi menjawab persoalan yang dilontarkan oleh netizen mengenai keadaannya itu, Zara telah tampil memberi penjelasan dengan memuat naik satu status di laman Twitter. Menurut Zara, jarinya itu normal seperti orang lain kerana memiliki tulang, saraf, dan juga kuku.

Secara perubatan, polidaktili..genetik ikut mak cik

“Saya rasa normal. Saya telah hidup dengan ini sejak saya masih bayi…”

Tambahnya, ramai orang yang kekurangan anggota badan telah menghantar mesej secara peribadi kepadanya bertanyakan bagaimana dia boleh kelihatan yakin dengan keadaan seperti itu.

“Keadaan fizikal sebenarnya tidak mempengaruhi kualiti diri. Yang penting jadi kuat dan bangga dengan setiap kebaikan yang ada pada diri okay?”

Dia juga mengatakan tidak menjadi masalah pun untuknya mencari kasut yang sesuai dengan kakinya. Walaupun begitu, Zara terpaksa akui yang dia mempunyai masalah dengan sarung tangan.

“Dan kepada anda semua yang bertanyakan di mana saya akan meletakkan cincin perkahwinan, saya akan sarung pada tangan kiri saya iaitu di jari ketiga dari kiri..”

“Saya tidak mempunyai nama tertentu untuk jari ke-6 saya. Saya hanya memanggilnya sebagai ‘yang paling kecil’. Tetapi jika anda mempunyai idea, kongsikanlah !”

Sumber : Twitter Zara

like
3
love
1
haha
3
wow
sad
angry