Cinta & Perhubungan Realiti Hidup Semasa

Tangan Bengkak, Kaki Pecah, Tetap Usaha Nak Cari Kerja Sara Keluarga Tapi…

Setiap insan di muka bumi ini mempunyai kehidupan yang berbeza-beza. Ada yang dilahirkan kaya dan ada juga yang kurang bernasib baik kerana tidak mampu memberikan kesenangan untuk keluarga. Kerana desakan hidup, ada yang sanggup mengambil jalan mudah dengan meraih simpati orang ramai hanya untuk mendapatkan sedikit wang bagi menyara keluarga lebih-lebih lagi yang mempunyai anak kecil di rumah.

BACA : Sebak! 2 Beradik Berbaju Sekolah Awal Pagi Selongkar Sampah Cari Duit Belanja

Begitulah apa dikongsikan oleh seorang wanita melalui Facebook tentang seorang bapa bersama anak lelakinya di Dungun yang sanggup meraih simpati daripada orang ramai untuk mendapatkan wang simpanan untuk menyara keluarganya.

Bapa berjalan dengan sangat lemah, anaknya kelihatan gembira

Menurutnya, dia ada ternampak 2 beranak ini pada bulan lalu dan ingin beri sedikit wang kepada mereka tetapi ketika itu hanya mempunyai sekeping not wang besar untuk membeli sabun. Selepas beli apa yang diiginkan, dia telah kembali ke tempat tadi tetapi kelibat mereka telah tiada.

Rasa ralat tak minta mereka tunggu

Dia mengucapkan syukur apabila sebaik sahaja menaiki kereta untuk pulang, dia ternampak bapa ini bersama anaknya. Sebaik saja dia berhentikan keretanya, dia sempat bertanyakan sesuatu kepada bapa itu.

Tangan bengkak2 & kaki pecah2..takde orang nk bagi kerja

Wanita ini turut meminta orang ramai agar sesiapa yang ternampak kehadiran 2 beranak ini untuk memberi sumbangan ikhlas kepada mereka.

Sedekahkan Al-Fatihah juga…

Rata-rata netizen turut berasa sebak melihat keadaan 2 beranak ini dan mendoakan mereka dimurahkan rezeki.

Allahuakbar..semoga Allah sembuhkan sak1t saudara ini..

Ya Allah, limpahkan rezeki & beri kesihatan untuk dia

Semoga Allah selamatkan dia sekeluarga..murahkan rezekinya..

Sumber : Facebook Hayati Husni

like
love
haha
wow
sad
angry