Cinta & Perhubungan Semasa

Tak Sanggup Tengok Mama Menangis Setiap Malam, Cik B Bagi DSV RM100 Ribu!

Beberapa hari ini kecoh di media sosial dengan kemelut antara usahawan kosmetik, Datuk Seri Vida dengan Aishah dek kerana pemberian barang kemas palsu semasa Gegar Vaganza 4 (GV4). Selepas ‘berjuang’ mendapatkan keadilan, akhirnya kemenangan menjadi milik Aishah dan kini usahawan itu diarah membuat bayaran sebanyak RM80, 000 dan permohonan maaf secara terbuka terbuka kepada penyanyi tersebut.

BACA : “Jihan Nabil Patut Datang Mahkamah Jadi Saksi Sebab Ada Atas Pentas..” – Aishah

Semalam, DSV telah mengadakan sidang media yang bertempat di rumahnya bagi membuat permohonan maaf dan berjanji akan melunaskan bayaran tersebut kepada Aishah. Namun, apa yang lebih mengejutkan adalah kemunculan anak perempuannya iaitu Nur Edlynn Zamilleen Muhammad Amin (Cik B) memberikan bungkusan wang tunai berjumlah RM100, 000 kepadanya.

Mama.. Cik B tak nak mama guna duit sendiri untuk bayar ganti rugi kepada dia. Gunalah duit Cik B ni. Takpe harini Cik B bagi mama duit, esok mesti ada rezeki yang akan datang.

Menurut Cik B, dia berbuat demikian kerana tidak sanggup melihat ibunya menangis setiap malam rentetan daripada kemelut dengan Aishah. Dia melihat ibunya sebagai seorang yang kuat tapi disebabkan melihat wanita itu menangis membuatkan Cik B berasa sebak. Tambah Cik B, dia jarang melihat ibunya menangis sedemikian memandangkan itu adalah ujian sangat berat yang dilalui oleh usawahan berusia 48 tahun ini.

Kredit Foto : mStar

Jelasnya lagi, duit RM100 ribu itu adalah hasil jualan produk makanannya sendiri yang diperoleh daripada ejen dari Singapura dan Malaysia untuk bayar kepada Aishah.

Menjengah ke laman Instagram DSV pula, beliau turut berkongsikan detik Cik B memberikan sejumlah wang itu kepadanya sewaktu sidang media itu berlangsung dengan kapyen yang sungguh menyentuh hati.

Bukan nilai yang mama kesahkan..tapi keikhlasan Cik B..Kasih sayang Cik B kepada mama..

Luruh jantung mama.. terkejut.. sebak..

Sumber : mStar Sinar Harian IG Datuk Seri Vida cikb_havoc66