Hiburan

“Jihan Nabil Patut Datang Mahkamah Jadi Saksi Sebab Ada Atas Pentas…”- Aishah

Bebeberapa hari ini, kita dikecohkan dengan kemelut barang kemas palsu juara Gegar Vaganza 4, Aishah dan juga penajanya iaitu Datuk Seri Vida. Selepas lama ‘berjuang’, kemenangan akhirnya berpihak kepada Aishah apabila usahawan terkenal itu diarahkan membuat bayaran RM80,000 dan permohonan maaf terbuka. Tidak ketinggalan, Aisyah pula seakan-akan menyindir pengacara Jihan Muse yang hanya ‘tunjuk muka’ selepas isu ini selesai semalam.

Baca : Hidup Penuh Lakonan..-Enggan Bantu Isu Rantai Palsu, Aishah Perli Jihan Muse?

Bukan saja-saja nak minta sesiapa masuk campur

Dalam kapsyen panjang tersebut, dia meluahkan kesal kerana ‘ada pihak’ yang enggan memberikan kerjasama ketika kemelut ini disiasat. Setelah ramai yang berteka-teki, akhirnya Aishah mengakui dia memang menyindir Jihan Muse. Menurut laporan daripada portal mStar lagi, 2 pengacara Gegar Vaganza 4 iaitu Jihan Muse dan Nabil Ahmad sepatutnya hadir ke mahkamah sebagai saksi.

Harta tak bawa ketenangan tapi kebenaran bawa kebahagiaan

Dalam pada itu, sudah pastinya ada yang masih mengkritik Aishah kerana memperbesarkan hal ini walhal rantai tersebut hanyalah hadiah tambahan dari Datuk Seri Vida. Tetapi, dia nampaknya tampil berani menuntut haknya dan perkara itu ditegaskan lagi dalam posting terbarunya.

Meskipun sudah selesai, Aishah sempat meluahkan kecewa kerana sepanjang ‘perjuangan’ ini, dirinya selaku artis senior seolah-olah dipandang hina oleh sesetengah netizan. Mungkin ada yang menyifatkan Aishah sebagai gelojoh kerana ‘terkejar-kejarkan’ rantai berlian, namun apa yang penting adalah kemelut ini berakhir dengan sebuah kebenaran.

Sumber : Instagram Aishah dan portal mStar