Hiburan

“Hidup Penuh Lakonan..”-Enggan Bantu Isu Rantai Palsu, Aishah Perli Jihan Muse?

Terdahulu, kita pernah dihebohkan dengan kemelut yang melanda sebuah program nyanyian di Astro apabila penajanya iaitu Datuk Seri Vida dikatakan memberi hadiah rantai paLsu kepada penyanyi, Aishah. Berita tersebut mendapat liputan meluas oleh pihak media dan mengundang pelbagai respon dari pihak netizen sendiri. Setelah sekian lama berjuang menuntut haknya, akhirnya Aishah memperolehi ‘kemenangan’ semalam.

Baca : [VIDEO] Keturunan Suara Sedap Tak Sangka Anak Buah DS Siti Power Nyanyi!

Menerusi sidang media yang dibuat oleh pihak Aishah, Datuk Sri Vida diarahkan untuk membuat bayaran bernilai RM80,000 dan meminta maaf secara terbuka sebelum 17 Julai ini. Jika usahawan terkenal tersebut gagal membuat perkara tersebut, pihak Aishah akan mengambil tindakan undang-undang yang sewajarnya.

Yang satu tak nak kalah, yang satu tak nak mengaku salah…

Dalam pada itu, muncul pula kemelut baru apabila Aishah dikatakan menyindir pelawak, Jihan Muse yang pada ketika itu menjadi pengacara Gegar Vaganza 4. Mengikut sebuah caption yang dikongsikan Jihan Muse beberapa hari lalu, dia pula seakan-akan meluahkan kecewa kerana dirinya ‘ditarik’ ke dalam masalah orang lain.

Perjuangan untuk anak-anak seni, tapi kadangkala dipandang sinis

Nampaknya, Jihan memberi gambaran bahawa dirinya menjadi pihak yang tersep1t di tengah-tengah masalah orang lain. Suasana menjadi semakin panas apabila Aishah mula memuat naik kapsyen yang seolah-olah membalas kenyataan Jihan Muse sebelum ini.

Menurut kapsyen tersebut, Aishah meluahkan kecewa kerana sepanjang perjalanan menyelesaikan isu rantai ini, ada pihak tertentu yang enggan memberikan kerjasama semata-mata mahu menjaga ‘periuk nasi’ sendiri. Bukan itu saja, dia sempat menyindir pihak yang ‘terhegeh-hegeh’ menghubunginya setelah isu ini selesai.

Sumber : Instagram Jihan Muse dan Aishah

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Maaf

Sila matikan Ad Blocker untuk membaca artikel dalam portal ini