Inspirasi Semasa

Syawal Ketiga Jadi Saksi Lelaki Cina Ini Ucap 2 Kalimah Syahadah!

Sejak kebelakangan ini, sudah ramai saudara baru daripada pelbagai bangsa yang telah memeluk IsIam. Diibaratkan seperti kembali kepada fitrah asal manusia, perkara ini sememangnya istimewa bagi seorang mualaf. Begitulah yang dilakukan oleh seorang lelaki berbangsa Tionghua iaitu Raymond Tan Kwok Chen apabila dia memilih Hari Raya ketiga sebagai tarikh istimewa baginya untuk menganuti agama IsIam.

BACA : Bekas Bos Cina Aku Dulu Susah Senang Bersama, Hari Ini Aku Saksi Dia Convert…

Pekerja pemasang pendingin hawa ini telah mengucapkan dua kalimah syahadah di pejabat Persatuan Cina MusIim Malaysia (MACMA) Melaka di Bukit Palah di hadapan Setiausaha Majlis Agama IsIam Melaka (MAIM), Azman Aziz.

Kredit Foto : BH Online

Timbul minat sejak di bangku sekolah

Hanya saya saja berketurunan Cina dalam kelas manakala rakan-rakan yang lain semuanya Melayu. Sewaktu berlangsungnya kelas Pendidikan IsIam, saya tak mahu keluar daripada kelas, malah turut mendengar apa yang guru saya ajar.

Kredit Foto : Metro

Guna media sosial pelajari cara orang bukan IsIam convert

Akui diri rasa lebih tenang

Ikut rakan bersolat di masjid…ibu bapa tak halang

Tambah Raymond lagi, bagi memudahkan urusannya mendalami ilmu agama anjuran MACMA dan JAIM, dia mahu mencari pekerjaan di Melaka. Berita pengisIaman lelaki Cina berusia 25 tahun ini diterima baik oleh rata-rata netizen yang menyatakan rasa syukur dan turut mendoakannya.

Alhamdulillah selamat datang, moga Allah memberkati awak

Semoga jadi orang2 beriman & jadi ikutan pada bakal saudara2 baru

Selamat kembali ke fitrah saudara, tahniah!

Sumber : BH Online

[instagram-feed]