Hiburan Inspirasi

“Muka Senyum Tapi..” – Throwback Gambar Masa Muda, Nourul Depp Kongsi Cerita

Penyanyi berkulit hitam manis Nourul Wahab telah berkahwin dengan warga Perancis, Eric Depp pada tanggal 6 Jun 2012 dan dikurniakan 2 orang cahaya mata. Melalui hasil perkahwinan terdahulu, Nourul mempunyai seorang anak gadis bernama Ayu Nazirah. Menjadi ibu tunggal sewaktu ketika dahulu bukanlah perkara yang mudah kerana perlu berhadapan dengan pelbagai cabaran yang tidak diduga.

BACA : [VIDEO] Sebak! Mertua Nourul Depp Berlari Kejar Train Lambai Cucunya Pulang

Begitulah apa yang dikongsikan oleh Nourul melalui Instagram miliknya tentang cabaran-cabaran yang dihadapi selepas gagal dalam perkahwinan terdahulu dan perlu menjaga anak gadisnya.

Allah selalu bantu walaupun kami bukan jenis solat 5 waktu

View this post on Instagram

Nah ni gambaq lama. Tahun 2009 kalau tak silap. Tahun haru biru hahahha. Tapi alhamdulillah Allah selalu bantu walaupun kami bukanlah yang jenih solat 5 waktu. Habaq sungguh ni. . Tahun itu ekonomi mula menurun. Sebab kami tak reti manage finance. Muka senyum tapi dalam hati Allah saja yang tau. Kena macam2. Masa ni lagi 12 bulan kot nak jumpa mr depp. . I was down. Almost depressed. Fikir masa depan, fikir sorang2, fikir @ayu_ace , dan macam2 lagi. Apa yang kami buat adalah buat perkara yang kami suka. Horseriding. Riding sampai lebam. Lebam kulit! Bukan lain hahahaha ? . Mungkin anugerah Allah sedia ada, rimas dengan negative thoughts. So cari kawan yang positif. Nasib ada @idanoreason dan @suzzieah mereka lah yang banyak bantu dan selalu happy bersamaa sebab they accept me for who i am. Bukan sebagai artis. . Itu kisah dulu. Alhamdulillah Allah pertemukn seorang hambaNya yang bisa membimbing dan mengubah hidup 360 darjah. Beri pengetahuan dan kebahagiaan yang semaksimanya. . Through him I have learned about a lot of things especially about this life. Bertuahnya kami. . Bersyukur sangat2. #alhamdulillah . Look back in to your life. How you transform. Kalau belum berubah, buatlah perubahan. Maksudnya perubahan yang lebih baik. Dari segi emosi, pemikiran, spiritual dan juga yang paling penting ekonomi. . #flashbackwednesday #throwback . Oh btw, gambar ini sebelum #herbalife . Bezanya kulit kami ? . Only you can change your life. Not others.

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp) on

Menurut Nourul, pada tahun 2009 ekonominya mula menurun kerana tidak tahu bagaimana mahu menguruskan kewangan sendiri. Walaupun mukanya kelihatan tersenyum tetapi dalam hati hanya Allah saja yang tahu.

Pada masa itu, dia berasa sangat kecewa dan tertekan kerana terpaksa memikirkan banyak perkara termasuklah masa depan bersama Ayu. Bagi mengilangkan rasa kecewa itu, Nourul telah melakukan sesuatu yang disukainya iaitu menunggang kuda.

Cari kawan yang positif..terima seadanya

Kini Nourul bersyukur kerana dipertemukan dengan suaminya yang boleh membimbing dan mengubah keseluruhan hidupnya serta memberikan pengetahuan semaksimanya.

“Melalui Eric, saya telah belajar tentang banyak perkara terutama sekali tentang kehidupan ini. Bertuahnya kami..bersyukur sangat-sangat..”

“Lihat balik dalam hidup anda. Bagaimana anda berubah. Kalau belum berubah, buatlah perubahan. Maksudnya perubahan yang lebih baik. Dari segi emosi, Pemikiran, spiritual dan juga yang paling penting ekonomi.”

Anda berubah menjadi wanita yang hebat..semoga sentiasa bahagia

Setiap yg berlaku itu adalah dirancang..Allah ganti yg lebih baik

Anugerah Allah berbeza2..bangga dengan kakak selalu positif

Sumber : Instagram Nourul Depp