Inspirasi Semasa

Bekas Bos Cina Aku Dulu Susah Senang Bersama, Hari Ini Aku Saksi Dia Convert…

Beberapa minggu lalu industri hiburan tanah air dikejutkan dengan satu berita gembira iaitu seorang pengarah dan penerbit berbangsa Cina, Michael Ang mengumumkan bahawa dia telah menjadi saudara baru IsIam sejak setahun lebih yang lalu. Memang tidak dinafikan hidayah itu milik Allah SWT dan sesiapa saja boleh menjadi sebahagian daripadanya jika dikehendaki olehNya.

BACA : Dah Lebih Setahun, Akhirnya Michael Ang Mengaku PeIuk IsIam!

Gambar Sekadar Hiasan

Begitu jugalah satu penulisan ringkas daripada saudara Mirul apabila dia membuat perkongsian di Facebook mengenai bos lamanya yang berbangsa Cina.

Menurut Mirul, dia telah lama mengenali bekas bosnya ini kerana mereka menghadapi susah senang bersama semasa bekerja. Tambahnya, perkara yang paling tak boleh dilupakan adalah  semasa syarikat bos Cina ini bankrap dan kebetulan pula hari raya, dia sanggup beri duit raya untuk buat belanja meskipun pada waktu itu tidak berduit.

Gambar Sekadar Hiasan

Tambah buat aku sebak..dia sanggup jual jam tangan dia pada masa tu semata-mata nak bagi aku beraya. Pernah juga kami berdua tak ada duit. Kami lepak di bawah pokok dan bungkus air sambil mengisap r0k0k.

Pada tanggal 17 Mei 2019 iaitu hari Jumaat yang penuh barakah, lelaki Cina ini telah menukar kepada agama IsIam dan saudara Mirul menjadi saksinya.

Kisah yang dikongsikan ini ternyata telah mencuri tumpuan ramai apabila rata-rata netizen turut mendoakan agar majikannya terus istiqomah dan menyatakan rasa syukur mereka.

Alhamdulillah semoga dapat membimbing saudara baru dengan penuh istiqomah

Semoga beliau mendapat petunjuk yang baik2 & dipermudahkan urusan

Terbaik bos. Amin. Besar pahala tu

Sumber : FB Mirul Sounddream

[instagram-feed]