Hiburan

Dah Lebih Setahun, Akhirnya Michael Ang Mengaku PeIuk IsIam!

Siapa saja yang tidak mengenali dengan pengarah dan penerbit popular yang berbangsa Cina, Michael Ang. Banyak drama yang dihasilkan dan ditayangkan di kaca televisyen. Walaupun mulutnya lantang bersuara mengenai beberapa isu yang berlaku dalam dunia hiburan tetapi sikap terbuka Michael membuatkan dia mudah didampingi dalam kalangan rakan-rakan artis dan juga pihak media.

BACA : [VIDEO] “Aku Digelar Maid..” – Michael Ang Buka Cerita Lawak Tentang Ex-Driver!

Namun, menerusi satu temubual bersama portal hiburan Michael atau nama IsIamnya Michael Ang Hai Swee membuat satu pengakuan mengesahkan bahawa dia telah memeIuk agama suci itu sejak setahun yang lalu.

Alhamdulillah, kini dah lebih setahun saya bergelar sebagai seorang MusIim dan bersedia memberitahu semua orang tentang perkara ini. Sejujurnya, selama ini saya mendalami agama IsIam, masih ada banyak lagi perkara yang saya harus pelajari.

Saya juga tak nak perkara ini diperbesarkan sebab perkara ini anatar saya dengan ALLAH SWT. Doakan saja saya kekal di jalan ini dan saya sangat mengalu-aIukan segala tunjuk ajar. Semoga kita semua menjadi yang terbaik di mata Allah SWT.

Sebelum ini, Michael dikatakan sudah bergelar seorang mualaf sejak dia mula belajar untuk berpuasa pada Ramadan lalu. Ditambah pula fotonya bersama Ustaz Fridaus Wong dan Ustaz Sheikh Hussein Yee juga menguatkan lagi spekulasi bahawa Michael telah memeIuk IsIam di hadapan 2 orang ustaz itu.

Saya budak baru. Kalau ada salah tolong tegur.

Pengakuan Michael Ang peIuk IsIam

Sumber : Portal Astro Gempak