Semasa

“Adam Anak Tersangat Baik” –Selamat Disemadikan, Bapa Chef Selebriti Luah Sebak

Pagi tadi negara dikejutkan dengan pemergian seorang Chef Selebriti iaitu Muhammad Adam Mahamed Ismail atau lebih mesra disapa Mamajee akibat jangkitan paru-paru. Allahyarham telah dibawa ke Masjid Telipot untuk disembahyangkan dan telah selamat disemadikan di Tanah Perkuburan IsIam Lemal pada jam 11.05 pagi. Pemergian Allahyarham Adam itu turut ditangisi seluruh ahli keluarga terutama sekali kedua-dua ibu bapanya.

BACA Jangkitan Paru-Paru Punca Sepupu Neelofa Dijemput Ilahi

Menurut bapa Allahyarham, Mahamed Ismail Mohamed Yusoff, Adam merupakan anak bongsu daripada 5 orang adik-beradik itu dijemput Ilahi pada jam 4 pagi tadi di kediaman mereka di Telipot, Kota Bharu.

Tambahnya lagi, Adam yang juga sepupu kepada selebriti Neelofa kerap demam dan juga terpaksa keluar masuk pusat rawatan dalam tempoh sebulan ini akibat jangkitan paru-paru sebelum menghembuskan nafas terakhirnya di sisi keluarga.

Adam merupakan anak yang tersangat baik, dia hormat seluruh ahli keluarga dan saudara mara tidak kiralah tua atau muda dan dia sangat disayangi oleh 8 orang anak saudaranya.

Adam bersama Omar, Fatimah, & Ali

Tentu sekali kami sedih dengan pemergiannya, akan tetapi kami reda. Segala urusan dari solat jen4zah hinggalah persemadiannya berjalan lancar dengan tempoh masa hanya sejam saja. Doakanlah agar anak saya ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.

Kira-kira 150 jemaah yang terdiri daripada ahli keluarga dan juga rakan-rakan untuk menyertai solat jen4zah. Sementara itu kakak sulung Adam, Dr M. Nor Ashmiza yang merupakan seorang pensyarah di United Kingdom (UK) ada pulang ke Malaysia sebulan lalu untuk menjaganya.

Adam seorang yang sangat komited dengan kerjanya sehinggalah kami sendiri meminta agar dia berehat memandangkan keadaan kesihatannya itu.

Sumber : kosmo.online