Semasa

Stress Gagal Ujian Memandu 4 Kali, Calon Tekad Acu Pisau Pada Petugas JPJ!

Setiap orang yang ingin mempunyai lesen perlu melalui beberapa peringkat ujian bersama tenaga pengajar di pusat memandu untuk memahirkan mereka. Latihan ini amat penting sebelum berhadapan dengan anggota JPJ untuk menentukan sama ada mereka lulus ataupun tidak. Kadangkala disebabkan kesilapan yang kecil menyebabkan calon boleh gagal ujian tersebut dan perlu mengulanginya sekali lagi.

BACA: Rezeki 2 Beradik Jenguk Balai Tiap Hari Abam B0mba Belanja Rombongan Khas

Terbaru, seorang penuntut kolej bertindak untuk menghunuskan pis4u pada anggota JPJ yang mengawasinya di persimpangan lampu isyarat di Mantin, Nilai semalam selepas suspek difahamkan telah gagal untuk kali ke-4.

Kejadian tersebut berlaku pada pukul 10.23 pagi semasa suspek yang berusia 18 tahun sedang menjalani ujian memandunya bersama anggota JPJ yang berusia 34 tahun. Suspek tersebut telah menjalani ujian untuk kali ke-4 kerana melakukan beberapa kesalahan termasuklah tidak berhenti di lampu isyarat yang sedang merah.

Menurut anggota yang bertugas, suspek telah gagal sebelum dia meminta untuk memberhentikan kereta 50 meter selepas persimpangan lampu isyarat di situ. Suspek bertindak mengeluarkan pisau pemotong sayur yang berukuran 30 sentimeter sebelum hunus pada bahagian rusuk kanan anggota terbabit dan paksa untuk meluluskannya.

Walau bagaimanapun, anggota terbabit sempat membuka pintu dan keluar daripada kenderaan tersebut sebelum menghubungi penyelia calon dan p0lis untuk mendapatkan bantuan. Pihak p0lis segera ke tempat kejadian dan membawa suspek ke Bala1 P0lis Mantin

Ujian air kencing turut dilakukan tetapi suspek yang berasal daripada Kuala Lumpur itu didapati negatif dad4h. Namun, siasatan tetap diteruskan kerana telah mengugut anggota terbabit. Rata-rata netizen turut meningg4lkan komen berhubung isu ini.

Elok bawak kereta kontrol je la dik…

Memang patut tak dapat lesen..lampu merah pun kau bantai jalan

Ketahuilah yang sebenarnya dia tu r4bun warna…

Sumber : Harian Metro

like
love
haha
wow
sad
3
angry