Inspirasi Santai

Rezeki 2 Beradik Jenguk Balai Tiap Hari, ‘Abam’ B0mba Belanja Rombongan Khas

Pada tahun lepas, negara telah bersedih dengan beberapa siri tragedi yang mana memperlihatkan banyak nyawa ahli b0mba gugur sewaktu menjalankan tugas. Meskipun digelar hero tak didendang, namun tanggungjawab mereka yang sentiasa bersedia pada bila-bila masa dan berani mempertaruhkan nyawa dalam apa jua situasi perlu diberi pujian oleh segenap lapisan masyarakat.

BACA: Tengah Sedap Suap Nasi Tiba-Tiba.. Ini Yang Jadi Buat Ramai Sebak Tengok B0mba!

Gambar sekadar hiasan

Menerusi perkongsian oleh seorang wanita yang bernama Puan Ida Natasha, baru-baru ini dia telah membawa 2 orang cahaya matanya melawat sebuah balai b0mba yang terletak tidak jauh daripada rumah kediaman. Hal ini kerana mereka berdua sangat meminati pihak b0mba, sehinggakan setiap kali pergi dan balik sekolah menjenguk balai tersebut.

Abang paling excited nampak f1re truck…walaupun takde b0mba dia akan lambai

Ibu bawak masuk balai…penyelia pula tau2 tujuan ke sana

Ternyata semua ahli b0mba dan penyelamat yang berada di balai tersebut menyambut ceria kehadiran mereka dan berkenan untuk membawa mereka ronda seluruh balai serta menaiki trak bomba yang sangat gah di mata kanak-kanak itu.

Sangat friendly…sampai Khadeejah siap kata esok nak datang lagi

Dalam pada itu, dia turut menyeru ibu bapa agar menunaikan permintaan anak yang baik-baik dan mengajak orang ramai mendoakan anggota b0mba yang telah pun terk0rban semasa bertugas.

Abam2 b0mba tak marah…tapi bukan time emergency la ye

Sumber: FB Ida Natasha Zulkefly Kuang

4
like
5
love
haha
wow
sad
angry