Semasa Viral

“Simple Pun 400 Ke Sis”- Ada Hati Nak Cantik Macam Elfira, Tapi Berkira Bajet!

Siapa yang tak nak kelihatan cantik di hari bahagia? Lebih-lebih lagi wanita, mereka pasti menginginkan kesempurnaan terutamanya dalam aspek penampilannya sebagai ratu sehari. Daripada pemilihan kasut dan rekaan baju sehinggalah solekan di wajah, semuanya mahu nampak sempurna! Oleh itu, bermulalah sesi buruan mereka untuk mencari beberapa solekan pada wajah artis sebagai contoh solekan yang diidamkan.

BACA: Lebih Rela Digelar Materialistik Daripada Menyusahkan Mak Bapak Lepas Kahwin!

Seperti yang dikongsikan di Facebook baru-baru ini oleh seorang jurusolek, dia telah memaparkan tentang perbualan pendeknya di Whatsapp dengan seorang gadis ini yang mahukan solekan simple seperti majlis resepsi Elfira Loy.

Ini makeup Khir Khalid tau ribu riban harganya 

I letak RM400 mahal wuaaa 

Simple camni pun RM400 ke sis 

Sikap gadis ini ternyata membuatkan ramai netizen jadi bengang dan menghentamnya di ruangan komen. Lebih teruk lagi apabila ada segelintir yang melabelkan dirinya sebagai b*doh.

Kesiannya.. yang tanya tu mungkin b*doh.. tolonglah ubah mentaliti mcm ni 

Yg simple tu lagi susah nak buat 

Simple pale otak dia.. ada lagi eh manusia gini 

Make up dgn Khir Khalid.. busuk2 5K

Bosan dgn orang mcm ni.. pada dia ‘simple tu murah’ 

Ni dia kata simple? tak tau ke nude makeup gini ribu riban 

Sebenarnya, solekan yang simple look itulah lebih rumit dan menggunakan lebih banyak produk untuk menghasilkan solekan yang tampak natural dan ringan. Silap teknik, boleh jadi pucat si pengantin! Tak percaya? Ini buktinya..

Tolong faham ye wahai client

Antara koleksi produk dan jenama solekan yang digunakan Khir Khalid bagi menghasilkan make up ‘simple’ ini.

Sumber: Facebook IYda Yusof II dan IG khirkhalid

3
like
1
love
13
haha
2
wow
sad
3
angry

- Kerja Kosong | Latihan Industri | Praktikal. Klik untuk Info lanjut.

Kisah Dunia

Tunggu sekejap yer..

0