Hiburan

Selamba Kantoikan ‘Miss V’ Bekas Isteri Bau Ikan Masin, Aktor Ini Dikutuk Teruk

Beberapa hari lalu, Indonesia telah dihebohkan dengan k0ntroversi aktor bernama Galih Ginanjar yang dikatakan mendedahkan aib rumah tangga ketika bersama bekas isterinya, Fairuz A Rafiq. Bagi yang tidak tahu, mereka berdua pernah berkahwin pada 2011 namun berpisah pada 2014. Di saat masing-masing sudah bahagia dengan keluarga sendiri, Galih seakan-akan ‘mencari pasal’ apabila selamba mencemarkan nama baik Fairuz kepada umum.

Baca : [VIDEO] Diterjah Aliff Ketika Buat IG Live, Reaksi Bella Bikin Ramai Kagum!

Semuanya bermula di sebuah rancangan temu bual apabila Galih mula diajukan soalan berkaitan hal ‘dalam kelambu’. Selain mendakwa hubungan intim dengan Fairuz sebelum ini hanya bertahan selama 15 minit, Galih juga memberitahu kononnya ‘miss V‘ bekas isterinya itu berbau seperti ikan masin. Namun begitu, video rakaman tersebut telah dipadamkan terus oleh sumber asal.

Berang dengan perkara tersebut, Fairuz segera membawa isu ini ke muka pengadilan bagi membersihkan semula maruahnya. Menurut laporan dari sebuah media Indonesia iaitu Oke Celebrity, Galih sempat bertegas bahawa ‘ikan masin’ itu bukan merujuk kepada Fairuz dan kenyataan itu turut disokong oleh peguam belanya.

Tidak ketinggalan, isteri Galih iaitu Barbie Kumalasari tetap menyebelahi suaminya dalam isu ini. Bagai termakan dengan kata-kata diri sendiri, portal Astro Gempak juga melaporkan Galih bakal berhadapan dengan hukuman penjara selama 6 tahun.

“Kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa”. Demikianlah perumpamaan yang sesuai menggambarkan situasi Galih. Apabila isu ini tersebar ke telinga netizen, sudah pastinya ramai yang panas hati sekaligus mengecam aktor tersebut.

Kalau dah tak suka, tak payah aibkan…Masa tengah suka, kau sayang

Lelaki sampah je sanggup buka aib bekas isteri…Takde maruah nak cerita semua

Setakat ikan masin boleh lagi, perangai bekas suaminya busuk macam bangkai

Seburuk-buruk bekas isteri, dia pernah lahirkan zuriat mu wahai lelaki tak guna

Sumber : Facebook Astro Gempak, Portal Okey Celebrity

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Telegram