Hiburan

“Lagu Artis Baru Tak Sedap Tapi Terus Diputar”-Hattan Selar Sikap Stesen Radio

Kelahiran penyanyi baru di masa kini boleh disifatkan bagai cendawan tumbuh selepas hujan. Kebanjiran mereka ini sudah pastinya sedikit menenggelamkan penyanyi-penyanyi lama. Tidak ketinggalan, Dato’ Haji Hattan juga merasai tempias sama. Nama beliau juga sudah agak jarang didengari kerana lebih bergerak perlahan dalam industri ini. Menerusi portal daripada mStar, beliau sempat meluahkan kesal tentang perkara tersebut.

Baca : Selamba Kantoikan Miss V Bekas Isteri Bau Ikan Masin, Aktor Ini Dikutuk Teruk

Jangan buat syarat konon boleh putar satu lagu sahaja

Bagi penyanyi lagenda ini, dia sedikit kesal kerana ada sesetengah stesen radio yang terus-terusan memutar lagu penyanyi muda sahaja. Padahal jika dilihat secara keseluruhan, ada saja penyanyi lama yang masih mempunyai demand namun tidak diberikan peluang. Sikap ini kelihatan agak pilih kasih dan sudah pastinya mengecewakan penyanyi ini.

Bukan itu sahaja, Dato Hattan turut menegaskan lagi bahawa banyak lagi muzik bermutu hasil sentuhan orang lama sendiri. Malangnya, stesen radio seolah-olah menutup mata kerana lebih mengutamakan artis baru demi mengejar rating. Apabila sekadar mahu mengejar rating, maka tidak ada ruang buat penyanyi lama untuk berkarya dalam muzik mereka.

Setelah mengetahui tentang luahan penyanyi lagenda ini, netizen nampaknya bersetuju dengan dakwaan tentang sikap pilih kasih sesetengah stesen radio. Tetapi, ada juga yang menyifatkan tindakan pihak radio memutar lagu artis lama adalah demi memenuhi permintaan dan citarasa pendengar.

Lagu sampah selalu main kat radio…Asyik berulang-ulang je

Bukan pilih bulu…Tapi ikut selera pendengar

Betul tu…Lagu zaman sekarang takde maksud apa-apa pun

Sumber : Instagram mStar