Hiburan

Sebaik Tahu Michael Ang Convert, Lihat Reaksi Priceless Uqasha Senrose Ini

Baru-baru ini seorang penerbit terkenal iaitu Michael Ang atau lebih mesra disapa Mike membuat pengumuman seacara terbuka bahawa dia telah menukar agama IsIam lebih setahun yang lalu. Mike telah mengucapkan dua kalimah syahadah di hadapan Pengasas Pertubuhan Mualaf Pelbagai Bangsa (MRM), Firdaus Wong Wai Hung dan Sheikh Hussain Yee sebagai saksi.

BACA : Sah Jadi Mualaf, Ustaz Firdaus Wong Pecah Rahsia Detik PengisIaman Michael Ang!

Sejak daripada itu, Mike tidak segan silu untuk berkongsi kisahnya sebagai salah seorang saudara baru dalam agama suci ini kepada umum. Termasuklah menerusi salah satu paparan dalam rancangan Chit-Chat With Michael Ang semasa dia bersama dengan pelakon Uqasha Senrose.

No wonder la you keep talking about agama. I dah syak something dah.

Dalam video tersebut, Mike telah mengatakan bahawa dia telah menukar agamanya. Perkara itu telah membuatkan Uqasha seperti terkesima saat mendengar tentang perkara itu.

Menurut Uqasha, sebelum ini dia hairan apabila Mike kerap mengatakan tentang agama. Perkara tersebut telah membuatkan dia syak sesuatu yang tidak kena pada rakannya itu.

Tambahnya lagi, ia terdetik kerana cara Mike bercakap tentang agama lebih faham daripada orang yang sememangnya beragama IsIam.

Video penuh Michael Ang dan Uqasha Senrose

Sumber : IG Uqasha Senrose Youtube Official Ria X

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×