Hiburan Inspirasi

Sah Jadi Mualaf, Ustaz Firdaus Wong Pecah Rahsia Detik PengisIaman Michael Ang!

Sebentar tadi kecoh di media sosial apabila pengarah dan penerbit popular iaitu Michael Ang yang membuat pengakuan bahawa dia telah memeIuk agama IsIam sejak lebih setahun lalu dan segala spekulasi akhirnya terjawab menerusi temubual bersama satu portal hiburan. Walaupun bergelar seorang mualaf, Michael tetap mengekalkan nama asalnya menerusi paparan kad perakuan memeIuk agama IsIam.

BACA : Dah Lebih Setahun, Akhirnya Michael Ang Mengaku PeIuk IsIam!

Antara individu yang bertindak menjadi saksi pengisIaman Michael adalah Pengasas Pertubuhan Mualaf Pelbagai Bangsa (MRM) iaitu Firdaus Wong Wai Hung. Menurut Firdaus, Michael telah memeIuk agama suci itu lebih setahun yang lalu bersama dirinya dan Sheikh Hussain Yee.

Segala urusan pendaftaran Michael diuruskan oleh NGO saya iaitu Multiracial Reverted MusIims (MRM).

Menurut Firdaus, majlis pengisIaman Michael itu berlangsung secara sederhana saja di rumahnya. Pihaknya juga berjanji akan merahsiakan perkara itu sehingga dia sendiri bersedia.

Alhamdulilah.. Selamat kembali ke agama IsIam, Michael.

Bagilah ruang dan peluang untuk dia mendalami agama IsIam mengikut kelajuan dan kemampuannya yang tersendiri. Jangan perli mahupun sindir tapi berikanlah motivasi dan juga dorongan bukan saja untuk Michael malah kepada semua yang mahu kembali kepada IsIam.

Sumber : FB Firdaus Wong MRM