Hiburan Semasa

“Saya Tak Sengaja…” – Lan Pet Pet Berhasrat Jumpa Pak Guard, Mohon Maaf

Pada minggu lalu tular satu rakaman CCTV yang memaparkan pelawak iaitu Lan Pet Pet memukuI seorang pengawal keselamatan warga emas, Yahya Manap di sebuah taman perumahan. Susulan daripada insiden itu, Lan telah direman dan sebelum dibebaskan dengan jaminan poIis. Semalam, dia dikenakan denda sebanyak RM2, 000 dan mengaku bersalah semasa dibicarakan di Mahkamah Majistret Seremban.

BACA : “RM2 Ribu Je?” – Nilai Denda Tak Setimpal, Pengawal Mahu Saman Lan Pet Pet!

Tidak mahu dirinya terus dihentam para netizen di media sosial, akhirnya Lan atau nama sebenarnya Mazlan Ahmad sanggup berhadapan dengan Yahya dan terima apa jua reaksi daripada pengawal keselamatan tersebut.

Saya dengan rasa rendah diri ingin memohon maaf daripada Yahya sekeluarga. Saya ikhlas dan sanggup berhadapan dengan apa sahaja… Saya mengaku silap dan bod*h ketika itu. 

Kredit Foto : Berita Harian Online

Apa yang penting, saya dapat bertemu dengannya, meleraikan segala kekusutan, dan minta maaf. Yang selebihnya terpulanglah pada Yahya sendiri. Saya terima dengan hati yang terbuka. Saya menghorm4ti Yahya sama seperti ayah saya.

Tak jangka insiden itu berlaku & pantas viral

Saya tak sengaja berbuat demikian. Saya juga manusia biasa dan tidak lepas daripada melakukan kesalahan. Namun begitu, salah faham berlaku telah membuatkan saya dengan tidak sengaja bertindak di luar kawalan.

Fikiran saya serabut, banyak urusan..perluk4n masa

Tambah pelawak kelahiran Kedah itu, dia telah banyak belajar daripada kesalahan dan berjanji perkara yang sama tidak akan berulang lagi dalam hidupnya.

 Maki dan hamunlah saya…Saya terima dengan hati yang terbuka. Saya minta maaf dengan hati yang ikhlas.

Sumber : BH Online