Semasa

“RM2 Ribu Je?” – Nilai Denda Tak Setimpal, Pengawal Mahu Saman Lan Pet Pet!

Berhubung dengan penularan video seorang anggota keselamatan ditumbuk serta ditendang di Acacia Park Desa Jati, Nilai, insiden itu dianggap telah pun selesai apabila pelawak terkenal, Lan Pet Pet atau nama sebenarnya Mazlan Ahmad, 50 mengaku bersalah atas pertuduhan tersebut. Dia turut dikenakan denda sebanyak RM2 ribu ketika dibicarakan di Mahkamah Majistret Seremban sebentar tadi.

BACA: Trauma DipukuI, Pengawal Keselamatan Ini Bakal Saman Lan Pet Pet!

K3s selesai…sudah dihadapkan ke mahkamah & didenda

Namun begitu, m4ngsa kejadian iaitu Yahya Manap, 68 atau mesra dipanggil Pak Y4 terkejut dan tidak berpuas hati dengan denda yang dikenakan kepada pelawak tersebut. Hal ini kerana dia merasakan nilai tersebut tidak setimpal dengan keceder4an teruk yang dialaminya dalam kejadian yang berlaku pada 6 April lalu.

Pak cik yang kena bedal…maruah tercemar bagaimana pula?

Dalam pada itu, Pak Y4 turut memaklumkan bahawa pihaknya dan keluarga juga sedang dalam proses melantik seorang peguam bagi menuntut saman malu kepada Lan Pet Pet dalam masa yang terdekat.

“Kalau ikutkan hati, pak cik nak saman pelawak tu 3 juta ringgit!” 

Walaubagaimanapun, semua urusan berkaitan saman tersebut akan diserahkan sepenuhnya kepada peguam yang bakal dilantik itu nanti.

Sumber: UtusanOnline