Semasa

Trauma DipukuI, Pengawal Keselamatan Ini Bakal Saman Lan Pet Pet!

Semalam viral satu video di segenap media sosial memaparkan aksi seorang pelawak apabila dia bertindak memukuI pengawal keselamatan yang dikenali sebagai Yahya Manap atau Pak Y4 berusia 70 tahun ketika bertugas di Taman Acacia, Nilai. Ekoran daripada insiden itu, pelawak itu telah direman di Balai PoIis Mantin tetapi telah dibebaskan dengan jaminan pada siang tadi.

BACA : ‘Tak Dend4m Cuma Sedih’ – Viral DipukuI Pelawak, Pak Guard Luah Rasa Kecewa

Trauma dipukuI pelawak terbabit, Pak Y4 mungkin mengambil tindakan saman terhadapnya kerana telah membeIasah dan menendangnya sehingga mendatangkan keceder4an pada muka dalam kejadian tersebut.

Disebabkan keceder4an yang serius itu, Pak Y4 telah diberi cuti s4kit selama 3 hari oleh pihak H0spitaI Tuanku Ja’afar Seremban (HTJS).

Badan masih berasa s4kit dan pening kepala…sukar tidur

Apabila ditanya sama ada pelawak terbabit atau wakil ada menghubunginya bagi permohonan maaf, Pak Y4 mengatakan bahawa dia masih belum menerima sebarang panggilan telefon daripada pihak sana.

Beri saya sedikit masa untuk berehat dan menenangkan fikiran terlebih dahulu. Saya masih belum bersedia untuk jumpa dia. Perbuatan pelawak itu saya boleh maafkan, akan tetapi kesan akibat perbuatannya itu, saya masih terasa sehingga hari ini. Saya mungkin akan mengambil tindakan saman tetapi bergantung kepada keputusan keluarga.

Kredit Foto : Metro

Ternyata tindakan Pak Y4 untuk menyaman pelawak terbabit turut disokong oleh para netizen menerusi ruangan entri tersebut.

Saman je pak cik..biar berakal sikit diorang..

Saman jangan tak saman..ingat artis2 je yang reti saman2 orang

Setuju saman tu ja cara nak ajar..ingat orang miskin takde perasaan ke

Sumber : Harian Metro IG Kosmo! Online