Semasa

‘Tak Dend4m Cuma Sedih’ – Viral DipukuI Pelawak, Pak Guard Luah Rasa Kecewa

Semalam viral satu video CCTV di segenap media sosial memaparkan lelaki yang dikatakan seorang pelawak iaitu Lan Pet Pet telah memukuI pengawal keselamatan selepas berang ditegur pak cik tua itu. Video tersebut telah mencetuskan kemarahan ramai apabila rata-rata netizen menyelar tindakannya dan laporan poIis turut dibuat oleh m4ngsa dan persatuan penduduk di situ.

BACA : Rempuh PoIis Trafik Sampai Melambung, Pemandu Mercedes Diselar Netizen!

Susulan daripada insiden tersebut, pak cik tua bernama Yahya Manap yang mengalami keceder4an akibat ditumbuk, ditendang dan dibaling batu itu meluahkan rasa kecewanya dengan tindakan pelawak tersebut.

Kalau dia nak minta maaf sekalipun, tunggulah sehingga saya sihat dahulu. Saya tidak berdend4m pun cuma rasa sedih dengan perbuatannya itu…

Menurut pakcik Yahya, perbuatan pelawak tersebut disifatkan sebagai ‘hadiah’ sempena hari lahirnya yang disambut semalam. Gara-gara ditumbuk dan ditendang, dia mengalami keceder4an pada hidung, bengkak di muka selain s4kit di bahagian pinggang serta lututnya.

Tambahnya, pada ketika itu dia sedang bertugas sebelum menyedari sebuah kereta jenis Proton Perdana dipandu pelawak terbabit mengekori rapat salah satu kereta seorang penduduk dan memasuki kawasan perumahan itu tanpa kebenaran.

Dia sedang bertengkar

Marah & tendang motosikal..cuba beri jelas tapi muka ditumbuk

Tidak kira siapa pun dia, dia tak sepatutnya menceder4kan orang lebih berusia macam saya. Saya masih ada keluarga. Isteri dan anak turut kecewa serta berasa sedih lihat keadaan saya seperti ini. Kalau nak minta maaf, datang jumpa mereka dulu.

Pak Y4 seorang yang baik hati dan peramah

Ekoran daripada insiden itu, pelawak terbabit telah ditempatkan di lokap Balai PoIis Mantin (semalam) untuk direman pada hari ini.

Sumber : Harian Metro FB Muhd Amirul