Semasa Viral

Rempuh PoIis Trafik Sampai Melambung, Pemandu Mercedes Diselar Netizen!

Viral satu video di media sosial memaparkan sebuah kereta jenis Mercedes E200 merempuh seorang p0lis trafik, Konstabel Aniq Mohd Kassim, 22, yang sedang bertugas bagi mengawal lalu lintas di persimpangan lampu isyarat Jalan R4ja Laut menghala ke Dataran Merdeka dalam kejadian 8.11 pagi tadi. Ekoran daripada rempuhan itu, m4ngsa telah melambung sebelum tercampak ke tengah jalan.

BACA : Rempuh Ambulans Bawa Wanita Sarat Hamil, Pemandu SUV Rupanya Kejar Lampu Hijau!

Menurut Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya, kereta yang datang dari arah Jalan Hishamuddin itu sedang menuju ke Jalan R4ja Laut itu telah meIanggar m4ngsa.

Ketika insiden itu berlaku, m4ngsa sedang berdiri di tengah jalan berhampiran dengan lampu isyarat untuk mengawal lalu lintas di situ sebelum kereta terbabit terus merempuhnya.

Susulan daripada kemaIangan itu, m4ngsa telah tercampak ke tengah jalan dan mengalami keceder4an pada bahagian kakinya. M4ngsa kemudian dihantar ke HospitaI Kuala Lumpur (HKL) untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Pemandu ditahan untuk siasatan lanjut

Kejadian tersebut telah mencetuskan kemarahan ramai apabila rata-rata netizen menyelar sikap pemandu berusia 25 tahun terbabit.

Saya berada di tempat kejadian. Memang kuat kena Ianggar

Lambang Mercedes kat depan tu besar sangat kot

Gantung terus lesen..ingat dia pakai kereta mewah boleh suka2 Ianggar

Sumber : Harian Metro