Semasa Viral

“Rasa Sejuk & Lembik” – Ular Tidur Dalam Meja, Murid Hampir Tempah M4ut

Baru sahaja memasuki tahun baru, 2019 media sosial dihujani perkongsian ibu bapa dan guru-guru akan ragam anak-anak yang pertama kali menjejakkan kaki ke sekolah. Ada yang teruja untuk ke sekolah dan ada yang menangis ditinggalkan ibu bapa. Walau bagaimanapun, berkat kerjasama guru dan kakitangan sekolah ibu bapa berasa lega dan selamat untuk meningg4lkan anak untuk menimba ilmu.

BACA: “Susah Betul Parking Jauh Dari Sekolah” -Guru Ini Tegur Sikap ‘Selfish’ Ibubapa

Hari ini, heboh apabila seorang murid darjah satu Sekolah Kebangsaan Kampung Kuantan, Batang Kali hampir menempah m4ut apabila dia tidak menyedari ada seekor ular tidur di dalam laci bawah mejanya.

Murid tersebut hanya menyedari kewujudan haiwan reptilia itu ketika dia mahu menyimpan buku di dalam laci mejanya. Dia tiba-tiba merasakan ada sesuatu yang sejuk dan lembik dengan tangannya. Pihak sekolah kemudiannya mendapatkan bantuan daripada pasukan b0mba untuk menangkap haiwan bersisik itu.

Anggota b0mba yang terlibat mengambil masa lebih kurang satu jam untuk menangkap reptilia sepanjang 1 meter tersebut. Walaupun ular itu adalah sejenis ular tiung dan tidak berbisa, anggota bomba tersebut menyifatkan murid tersebut sangat bernasib baik kerana tidak diapa-apakan oleh ular tersebut ketika meraba tangannya di dalam meja ketika itu.

Sumber: hmetrotwitter

1
like
love
1
haha
2
wow
sad
1
angry