Cinta & Perhubungan Realiti Hidup

Hanya Sebab Aku Kelantan, Parents Dia Reject & Kahwinkan Dengan Lelaki Lain!

Hari ini, bagai sudah menjadi satu lumrah dalam masyarakat untuk meletakkan stereotype negatif pada orang Kelantan sehingga menjadikan faktor kenegerian itu sebagai penghalang dalam hubungan. Seperti yang dikongsikan lelaki ini, hajatnya untuk memperisterikan wanita yang sudah 6 tahun dikenalinya tidak tercapai hanya kerana dia seorang warga Kelantan. Benar, tidak semua percintaan itu berakhir dengan sesuatu yang indah.

Gambar sekadar hiasan

BACA: “Menyampah Baca”- Karangan Love Story Budak 12 Tahun Ini Buat Ramai Meluat

Kisah ini telah dikongsikan oleh seorang gadis di Twitter yang terjumpa perkongsian lelaki tersebut melalui IG story.

Kene reject sebab ‘kelantanese’? 

Jumpa keluarga dia untuk melamar

Gambar sekadar hiasan

Pada awalnya, lelaki ini telah berjumpa dengan keluarga gadis tersebut untuk meminangnya. Namun, pinangannya ditolak kedua-dua ibu bapa gadis ini dengan alasan mahukan si anak menghabiskan pelajaran terlebih dahulu dan menyambung ke peringkat PhD. Dengan ini, pelajaran anaknya tidak akan terganggu daripada perlu memikirkan hal rumah tangga.

Gambar sekadar hiasan

Habiskan belajar dulu 

Kalau dah sayang, 1000 tahun pun sanggup ditunggu. Itulah yang dilakukan lelaki ini..

Aku cakap ‘OK’ dan akan tunggu dia habis belajar 

Gambar sekadar hiasan

Namun, lain pula yang terjadi! Dalam tahun itu juga, kedua-dua ibu bapanya telah menyatukan anak mereka dengan lelaki lain. Lebih mengejutkan, gadis itu turut bersetuju dengan pertunangan tersebut.

Gambar sekadar hiasan

Lebih mengejutkan.. aku kenal lelaki ni.. dia tahu kami dah bersama 6 tahun 

Kenapa semua ni boleh jadi? 

Kerana Aku orang Kelantan

Pelik, tapi itulah hakikatnya! Perkara ini sudah menjadi norma dalam masyarakat dan tiada jalan penyelesaiannya.

Penerimaan orang kat orang Kelantan still mcm ni 

Nenek I pulak sibuk nak jodoh2kan dengan keturunan dia 

Dia cukup anti dengan Ganu dan Kelantan.. kutuk dan hina2 

Sumber: Twitter AlanisAlauddin

1
like
love
5
haha
2
wow
sad
4
angry

- Kerja Kosong | Latihan Industri | Praktikal. Klik untuk Info lanjut.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.