Cinta & Perhubungan Semasa

“Pergilah Sayang..” – 16 Tahun Merana, Budak ‘Botol Kicap’ Dijemput Ilahi

Seorang kanak-kanak iaitu Muhamad Iezad Mohamed Rosli atau lebih mesra disapa Ijad yang dilahirkan dengan sebesar botol kicap penghidap Sindr0m Edward dijangka meninggaI seminggu selepas dilahirkan mula dilaporkan sejak 2015. Awal Mei lalu, Ijad dikatakan telah uzur dengan pelbagai k0mplikasi termasuklah tidak boleh berdiri, bercakap atau berjalan, dan sepanjang masa perlu diberi perhatian.

BACA : Tinggal Sendiri Macam Gelandangan, Kisah Budak 12 Tahun Ini Meruntun Jiwa!

Semalam, akhbar melaporkan bahawa Ijad telah dijemput Ilahi pada jam 6.40 petang semasa dalam perjalanan ke Klinik Kesihatan Ayer Hitam selepas mulutnya berbuih. Menurut ibunya, Norlanda Sahran, ‘dah’ merupakan perkataan pertama dan terakhir sebelum pergi buat selamanya.

Terkejut kerana dia tiba-tiba boleh bertutur…selama ni cuma menangis

Sudah 70 kali dimasukkan ke pusat perubatan

Tambah Norlanda, jen@zah anaknya yang berusia 16 tahun itu telah selamat dikebumikan pada jam 11.30 pagi hari ini di Tanah Perkuburan IsIam Kampung Parit Shukur.

Alhamdulillah, Ijad sudah selamat dikebumikan. Saya bersama anak yang memandikan dan mengkafankan arw4h Ijad sebagai tanda kasih sayang kami kepadanya yang tidak berbelah bagi.

Air mata tak berhenti mengalir

Jelas sekali berita pemergian adik Ijad ini telah menarik perhatian ramai apabila rata-rata netizen turut berasa sedih dan meninggaIkan komen mereka di entri Facebook.

Semoga dikau peroleh kedudukan di syurga wahai adik

16 tahun Allah bagi pelbagai ganjaran yang ibu bapanya tak nampak

Pergilah sayang..syurga dah menanti

Sumber : Harian Metro