Hiburan Santai

Pamer Kejadian Di Pelantar Minyak, Persembahan Zero Minggu Ke-3 Dipuji Mantap

Pamer Kejadian Di Pelantar Minyak, Persembahan Zero Minggu Ke-3 Dipuji Mantap 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Jumaat lepas, program realiti Maharaja Lawak Mega 2019 telah berlangsung dengan begitu meriah. Dengan bertemakan ‘Lokasi Luar Biasa’, seramai 12 orang peserta telah menampilkan persembahan terbaik demi menghiburkan penonton di dewan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) dan di rumah. Bagaimanapun, nasib tidak menyebelahi bintang pelawak dari negara Indonesia iaitu Popon apabila diumumkan sebagai peserta yang tersingkir pada minggu ketiga.


BACA: Walid Kena Buat Ali Puteh Terus Sertai MLM 2019, Ainul Tunjuk Tanda Positif

Pilih lokasi di pelantar minyak

Ternyata, persaingan di MLM 2019 dilihat semakin sengit kerana ramai pelawak telah berjaya mendapat 5 ‘Ha’ daripada pihak juri. Namun antara yang paling mencuri tumpuan adalah persembahan ‘trio’ adik beradik dari Sabah iaitu Zero. Mereka telah mengolahkan beberapa kejadian di kawasan pelantar minyak sebagai bahan jenaka.

Pamer Kejadian Di Pelantar Minyak, Persembahan Zero Minggu Ke-3 Dipuji Mantap 2

“Sapu sampah tak salah. Tapi yang kamu bakar sampah di pelantar kenapa?”

Dalam sketsa tersebut, Zero yang terdiri  daripada Sharif, Syaiful dan Atu telah membawakan watak sebagai pekerja di pelantar minyak. Menurut jalan cerita, mereka kononnnya menghadapi situasi mendebarkan apabila salah seorang pekerja tidak sengaja membakar sampah hingga menyebabkan kejadian tidak diingini di stesen pelantar. Dengan menggunakan ‘loghat’ Sabah, persembahan mereka telah mendapat pujian daripada pihak juri.


Dah ada bayang-bayang juara

Meninjau ke ruangan komen pula, persembahan adik beradik ini sememangnya mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Selain terhibur dengan jenaka yang ditampilkan, mereka juga dikatakan telah memberikan aksi yang bertenaga di samping menggunakan ‘prop’ dengan bijak.


Pamer Kejadian Di Pelantar Minyak, Persembahan Zero Minggu Ke-3 Dipuji Mantap 3 Pamer Kejadian Di Pelantar Minyak, Persembahan Zero Minggu Ke-3 Dipuji Mantap 4 Pamer Kejadian Di Pelantar Minyak, Persembahan Zero Minggu Ke-3 Dipuji Mantap 5 Pamer Kejadian Di Pelantar Minyak, Persembahan Zero Minggu Ke-3 Dipuji Mantap 6

Pamer Kejadian Di Pelantar Minyak, Persembahan Zero Minggu Ke-3 Dipuji Mantap 7

Sumber: IG astrogempak & Youtube RiaX

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Tertukar Anak Cuma Drama Rekaan? Suami Bersuara-“Macam Mana Tertukar Troli?”
🔥Majlis Melamar Tayang Di Live TV Selama 6 Jam, Aktor Nangis Tengok Bakal Isteri
🔥Ibu Tunggu Hari Bersalin Dikecam Tayang Makan Nanas, Betul Ke Janin Akan Gugur?

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram