Hiburan Realiti Hidup Semasa

“Walid Kena Buat” – Ali Puteh Terus Sertai MLM 2019, Ainul Tunjuk Tanda Positif

Sebelum ini, seorang pelawak iaitu Syed Ali Mubarak Syed telah memaklumkan anak bongsunya yang diberi nama Ainul Mardhiah berdepan masalah injap terbalik dan jantung berlubang. Bayi comel itu dikatakan sudah menjalani operation bagi merawat masalah tersebut. Akan tetapi, timbul pula masalah baru apabila anak cilik itu disahkan mempunyai komplikasi pada paru-paru serta terpaksa bergantung kepada mesin bantuan pernafasan.

BACA: Abah Mana? Lawak Budak Dikir Paling Menyengat, Shiro Diramal Juara MLM

Mula menunjukkan sedikit tanda positif

Mengikuti perkembangan bayi tersebut, pelawak itu memberitahu bahawa anaknya masih bergantung kepada mesin bantuan pernafasan sejak kelmarin. Biarpun begitu, anaknya yang berusia lebih kurang tiga bulan mula menunjukkan sedikit tanda positif apabila boleh membuang air kecil sendiri. Selain berasa sedikit lega, dia juga masih mengharapkan ada sinar baharu buat anaknya.

Kredit foto Harian Metro

Teruskan perjuangan dalam MLM 2019

Ekoran masalah itu, sebuah portal berita telah terpanggil untuk menanyakan penglibatannya dalam Maharaja Lawak Mega 2019. Mengulas lanjut, Ali daripada kumpulan ‘Puteh’ itu memberitahu dia akan meneruskan perjuangan seperti biasa bersama rakan yang lain iaitu Mamak dan Man. Tambahan lagi, program tersebut adalah mata pencariannya buat masa ini.

Demi adik, walid kena buat

Meninjau ke ruangan Instagram, Ali turut menegaskan bahawa dia perlu tabah menghadapi ujian tersebut demi mencari rezeki buat Ainul. Bahkan, dia mengharapkan doa daripada semua peminat untuk persembahan kumpulan ‘Puteh’ di Maharaja Lawak Mega 2019.

Sumber: Instagram Ali Puteh & Harian Metro

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Telegram