Santai Viral

Padah Daki Bukit Broga Jam 3 Pagi, Gadis Ini Alami Demam ‘Pelik’ Bila Balik

Bagi mereka yang gemar melakukan aktiviti outdoor, pasti akan melakukan apa sahaja walaupun terpaksa mengorbankan waktu rehat bagi melepaskan minat terhadap perkara itu. Bagi gadis ini pula, walaupun baru sahaja selesai mengikuti program larian SuItan Mahmud sepanjang 12km di Terengganu, dia tetap berminat untuk menyertai aktiviti mendaki Bukit Broga di Selangor bersama sebuah kelab meskipun perlu berkumpul seawal 3 pagi pada keesokan harinya.

BACA: Dikatakan Seram Dari Horror Scene, Ramai Meremang Tonton Video Lelaki Jepun Ini

Nekad buat kerja gile dengan kawan

Kejadian itu berlaku pada tahun 2016, ketika dia masih dalam pengajian Asasi di International IsIamic University Malaysia (IIUM). Difahamkan dia telah mengharungi perjalanan pulang selama 8 jam dari Terengganu sebelum tiba di IIUM pada jam 10 malam dan keluar semula beberapa jam kemudian untuk berkumpul bagi program selanjutnya.

Gambar sekadar hiasan

Terlelap 3 jam.. bangun2 kepala berat gila

Sampai sahaja di biliknya tengah hari itu, gadis ini menceritakan bahawa dia mengalami demam yang sangat pelik malah ada ketikanya merasakan seperti hendak putus ny4wa. Namun dia berprasangka bahawa demam itu mungkin disebabkan kerana terlalu penat dengan aktiviti sukan yang dibuat tanpa langsung mengetahui sebenarnya ada sebab lain yang membuatnya jadi begitu..

Nak amik panadol kat locker pun kene merangkak

Cirit birit keluar air hitam

Keadaan itu berlarutan kepadanya selama tiga hari. Malah sampai satu tahap, dia mengalami cirit-birit dan termunt4hkan cecair berwarna hitam sebanyak beberapa kali. Sepanjang tiga hari itu, gadis ini hanya menelan air masak sahaja itu pun akan terkeluar balik.

Esok mak datang nak bawak berubat

Rupanya demam pelik yang dialaminya itu merupakan angkara ‘makhluk’ yang sering mengganggu keluarganya. Difahamkan, ‘dia’ akan mencari ahli keluarga gadis ini yang tengah lemah sekiranya ahli keluarga yang lain sedang berubat.

Gambar sekadar hiasan

Kalau nak pergi berubat, jangan cakap.. ‘dia’ tahu

Sumber: Twitter AmieshaRusli