Cinta & Perhubungan Inspirasi

Orang Lain Bergambar Dengan Mak Ayah, Lelaki Ini Hanya Mampu Bawa Foto 

Sejak 3 hari lalu, tular di segenap media sosial apabila seorang graduan iaitu Muhammad Amir Rusydi Mohd Nasir memegang gambar ibu dan ayahnya yang telah tiada ketika meraikan majlis konvokesyennya baru-baru ini. Gambar tersebut dikongsikan di laman Facebook graduan Ijazah Pergigian Jordan University of Science and Technology berserta sedikit coretan luahan hatinya.

BACA : Dulu Graduan Universiti Kini PenggaIi Kubur Berijazah, Lelaki Ini Dipuji Ramai

Hilang mak ayah..harap semua yang terjadi suatu mimpi

Rasa gembira dapat ‘bawa’ mak ayah di hari bahagia

Saya tak sangka posting tersebut boleh viral kerana sekadar berkongsi apa yang terbuka di hati saja, tapi gembira jika perkongsian itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain.

Anak kelapan daripada 10 orang adik-beradik ini menjelaskan bahawa gambar tersebut dibawa ke majlis konvokesyen untuk mengabdikan kenangan bersama kedua-dua ibu bapanya yang telah pergi buat selamanya.

Tipulah kalau saya tidak rasa berputus asa tapi saya kuatkan juga semangat kerana nak banggakan mak dan ayah meskipun mereka telah tiada.

Alhamdulillah saya dah berjaya sempurnakan 5 tahun pengajian di Jordan dan buktikan status nak yatim piatu bukanlah penghalang untuk berjaya.

Pulang ke tanah air..lapor diri di Majlis Pergigian Malaysia

Dalam pada itu, graduan berusia 23 tahun ini turut mendoakan kebahagiaan dan juga berharap kebaikan serta pahala yang diperoleh sebagai seorang doktor nanti dapat disalurkan kepada ibu bapanya.

Sumber : FB Amir Rusydi Harian Metro