Semasa Viral

Niat Nak Berseronok Tengok Wayang, Tak Sangka Ini Yang Dapat!

Menonton wayang merupakan salah satu aktiviti yang menjadi kegemaran hampir seluruh rakyat Malaysia. Tak kira peringkat usia dan bangsa, bila ada filem-filem terbaru yang akan ditayangkan,  pasti panggung wayang menjadi sasaran mereka. Namun, sesuatu aktiviti santai dan menyeronokkan seperti ini kadangkala boleh memberikan risiko keselamatan walaupun melibatkan perkara yang tidak terjangkau dek akal.

Gambar sekadar hiasan

BACA: “Cleaner Wayang Kena Bersihkan Katil Berbasahkan Sperma” Lelaki Ini Penat Berdiam Kes Tangkap Basah Dalam Wayang

Seperti yang dikongsikan seorang wanita di Twitter, dia memberitahu bahawa kenalannya telah digigit oleh serangga jenis bed bugs yang terdapat di kerusi dalam panggung wayang sehingga menyebabkan sebahagian lengannya berbintat dan kemerahan.

Gambar contoh

Bed bugs on your cinema seat

Hal itu membuatkan ramai jadi bimbang untuk menonton wayang dan mendorong mereka untuk lebih berhati-hati.

Meremang bulu roma tengok 

Ok jangan pergi wayang lagi 

Tweet tersebut turut mendapat perhatian pihak wayang. Di ruangan komen, mereka telah meminta kerjasama wanita tersebut untuk memberikan tiket mereka bagi siasatan dan tindakan selanjutnya.

PM us the ticket

Namun begitu, ramai menyeru pihak wayang berkenaan supaya membuat pembersihan terkawal dan sempurna yang sepatutnya kerana ciri-ciri serangga tersebut yang mudah berpindah dari satu tempat ke tempat yang lain.

Kalau satu seat dah kena.. kene seal satu hall 

Bed bugs ni pandai merayap.. beranak-pinak 

Bed bugs, atau dipanggil sebagai pijat-pijat merupakan serangga par@sit yang menghisap d@rah haiwan serta manusia dan boleh meninggalkan kesan keradangan pada kulit seperti kemerah-merahan dan juga rasa gatal. Serangga ini kebiasaannya dijumpai di kawasan hangat seperti tilam serta bilik tidur dan juga mudah berpindah dari satu tempat ke tempat yang lain.

Gambar contoh
Gambar contoh digigit oleh pijat-pijat

Proses bun*h pepijat susah.. tutup seluruh operasi bangunan 

Sumber:  Twitter farahazizii dan Blog cleanhero.com

[instagram-feed]