Realiti Hidup

“Cleaner Wayang Kena Bersihkan Katil Berbasahkan Sperma” – Lelaki Ini Penat Berdiam Kes Tangkap Basah Dalam Wayang

Kita semua sukakan hiburan kerana boleh menghilangkan kebosanan dan kesunyian. Berhibur tidak salah, tetapi manusia yang salah memilih hiburan, sehingga melekakan. Hiburan yang sebenar adalah hiburan yang dapat memberi ketenangan kepada hati.

BACA: [VIDEO] “Annoying Giler Lau Kat Dalam Wayang Buat Macam Ni” – Kelakuan Ini Bikin Ramai Panas!

Rasanya semua orang pernah berkunjung ke panggung wayang untuk menonton filem menarik yang baru keluar. Tambah-tambah lagi seperti masa sekarang, filem ‘pecah’ panggung tumbuh macam cendawan lepas hujan. Perkara ini sememangnya bagus untuk menaikkan industri hiburan tanah air tetapi kelakuan kita di wayang juga perlu seiring.

Baru-baru ini, tular berkenaan satu tweet daripada seorang lelaki yang sudah tidak tahan dengan perangai buruk segelintir penonton wayang. Selalunya yang kita biasa dengar adalah merakam semasa menonton wayang, membuang sampah merata-rata dan sebagainya. Tapi isu yang diketengahkan olehnya adalah isu tangkap basah di wayang.

Dah penat tangkap basah orang2 yang…

Jumpe siap dah tanggal seluar, kepala celah kangkang bagai

Perkara ini sememangnya berat baginya untuk dipendam seorang diri. Walaupun dia hanya seorang pekerja, dia tidak boleh biarkan isu ini menjadi normalisasi dalam masyarakat Malaysia.

Kalau aku biarkan berlemak berlapis2 orang muda buat

Tanam sikit perasaan berani menegur tu

Tak sangka betul perkara jijik macam ni berlaku dalam negara kita. Entah berapa ramai yang sudah terlepas daripada melakukan perbuatan tidak bermoral ini di tempat awam.

Asal gelap sikit pikir s*ks

Nak baring nak katil balik rumah la

Diharapkan agar semua penonton wayang ambil pengajaran daripada nasihat lelaki ini. Jangan suka sangat ambil kesempatan dan buat perkara yang tidak berfaedah.

Sumber: Twitter suhaimyharun