Hiburan Inspirasi

Nak Jadi Pelawak Wanita Hati Kena Kering, Muka Tebal, Minda Pantas – Jihan Muse

Selaku satu-satunya pelawak wanita berjaya, Jihan Muse telah lama menapak dalam dunia seni tanah air. Dia memulakan langkahnya dengan menyertai program realiti Raja Lawak musim ke-3 setaraf dengan kumpulan Sepah dan menjadi Naib Juara. Sejak tampil dengan imej bertudung, rezeki Jihan semakin melimpah dan menerima tawaran demi tawaran dalam dunia pengacaraan serta parodi di rancangan televisyen.

BACA : [VIDEO] “Adoi…” – Parodi Gosip MeleTOP Bell & Jihan Bikin Netizen Berdekah!

Bagi mengingati detik dia menapak dalam dunia hiburan ini, Jihan telah membuat satu luahan di Instagram untuk dikongsikan dengan para pengikutnya sepanjang bergelar pelawak sehingga kini.

Dia bersyukur kerana semuanya merupakan keizinan daripada Allah SWT. Menurut Jihan, untuk bergelar seorang pelawak ‘wanita’ dan dihorm4ti juga bukanlah perkara yang mudah.

Sekarang mungkin diterima tetapi untuk melalui ‘proses’ diterima itu tersangatlah sukar. Mental kena sangat-sangat kuat. Hati kena sangat-sangat kering. Muka kena sangat-sangat tebal. Minda kena sangat-sangat pantas. Diri kena sangat-sangat berani.

Untuk perjalanan saya ini selama 10 tahun memikul nama ‘Pelawak’, saya rasa saya dah dapat lebih daripada apa yang saya telah bayangkan. Segalanya atas bantuan orang di sekeliling saya. 

Syukur Y4 Allah di atas rezeki dan nikmat yang Kau berikan ini. Berpijak di bumi yang nyata tidak terbang di awangan teruskan berkarya dan menghiburkan orang juga satu ibadah. Terima kasih semua yang berkerjasama, menyokong dan mendoakan saya. Jazakallah.

Posting yang dikongsikan oleh Jihan di IG ini jelas sekali menarik perhatian ramai apabila rata-rata netizen turut menyokongnya sejak dulu sehingga kini dan memberikan kata-kata semangat.

Jihan terbaik..kita sokong dari mula masuk Raja Lawak lagi

Jihan berbakat. Bukan senang nak jadi pelawak wanita

Awak memang layak..berjaya atas hasil bakat sendiri

Sumber : IG Jihan Muse