Cinta & Perhubungan Fesyen & Gaya Hidup Inspirasi

Melaram Habis Di Majlis Aqiqah, Ramai Tanya Syafiqah Aina Tak Berpantang Ke?

Hampir dua minggu berlalu sejak selebriti media sosial, Syafiqah Aina selamat melahirkan bayi perempuan pertamanya. Belum lagi habis tempoh berpantang, dia nampaknya sudah kembali sihat dan sIim seperti anak dara. Ia ketara kelihatan apabila penampilannya ketika majlis aqiqah anaknya semalam menjadi tumpuan ramai netizen. Dalam persalinan serba putih, ramai memuji kecantikannya di majlis tersebut.

BACA: [VIDEO] Lihat Moment Syafiqah Aina Bersalin Sambil Ditemani Suami Undang Sebak!

Habis majlis mommy terus capai bengkung 

Dalam satu kapsyennya, Aina akui bahawa penampilannya ketika majlis tersebut telah mengundang persoalan daripada para tetamu adakah dia tidak berpantang. Namun menurut Aina, dia melaram seperti itu hanya kerana ingin menyambut majlis tersebut dan setelah segalanya selesai dia akan kembali berpantang seperti biasa.

Malah Aina juga gembira kerana dia masih muat mengenakan pakaian sa1z kecil walaupun baru sahaja bersalin.

Apa salah cantik sekejap

Ada yang menganggap penampilan Syafiqah Aina melaram seperti itu adalah sesuatu yang normal bagi meraikan majlis sebegitu.

Takkanlah majlis cenggini kena berpilis

Busy bodynya, dasar bawang

Netizen menyifatkan mereka yang sibuk bertanya itu sebagai makcik bawang kerana terlebih ‘prihatin’. Sedangkan ramai yang beranggapan tiada masalah pun jika ponteng berpantang untuk sehari.

Dah bersalin tapi body makin sIim 

Dalam pada itu ramai turut mengagumi proses berpantang Instafamous ini kerana berjaya mengembalikan bentuk badan seperti sediakala dalam tempoh yang singkat.

Kena letak minyak panas, tungku, sauna…

Hakikatnya, Syafiqah Aina juga telah berusaha keras untuk mendapatkan bentuk badan seperti itu sepanjang 13 hari berpantang setakat ini.

Terkini melalui IG story wanita ini, dia telah kembali dengan rutin berpantang selepas puas melaram ketika majlis aqiqah.

Sumber: IG syafiqahaina

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Maaf

Sila matikan Ad Blocker untuk membaca artikel dalam portal ini