Hiburan Inspirasi

Lagu ‘Broken’ Sufian Suhaimi Dapat Pengiktirafan Malaysia’s Book Of Records!

Walaupun ramai yang sudah tahu tentang kisah cinta penyanyi berusia 27 tahun ini yang tidak kesampaian, namun begitu tahun 2019 adalah merupakan tahun yang sangat cemerlang bagi Sufian Suhaimi. Jika sebelum ini dia sudah mengecapi kejayaan Anugerah Persembahan Terbaik di pentas Anugerah Juara Lagu Ke-33 (AJL) pada Februari yang lalu, kini Sufian sekali lagi mencipta sejarah tersendiri apabila lagu ‘Di Matamu’ telah mendapat pengiktirafan dalam Malaysia’s Book of Records!

BACA: [VIDEO] Sufian Suhaimi Sahut Cabaran Call Ex Girlfriend Live Di Radio, Lawak!

Menurut sumber, pengiktirafan tersebut diberikan kepada muzik video lagu berkenaan selepas memperoleh jumlah tontonan paling tinggi di laman YouTube untuk kategori lagu Melayu dan artis tempatan. Setakat ini, MV tersebut telah berjaya meraih lebih 58 juta tontonan sejak ianya dimuat naik pada 22 Mac pada tahun lepas.

Ternyata lagu hasil ciptaan Sirkhan dan Rinkarnaen ini menghasilkan aura dan fenomena tersendiri, apabila ianya dikatakan seolah-olah untuk menggambarkan kisah cinta Sufian yang tidak kesampaian. Lebih menarik lagi, MV lagu ‘berhantu’ ini telah dilancarkan pada tarikh yang sepatutnya menjadi hari perkahwinannya bersama dengan bekas tunangnya sebelum ini.

Sumber: kopiplanet