Cinta & Perhubungan Hiburan

Kisah Realiti Hubungan Kekeluargaan, Drama ‘Empat Penjuru’ Buka Mata Ramai

Semalam drama Empat Penjuru arahan Pitt Hanif yang disiarkan di Astro Citra telah melabuhkan tirainya pada episod ke-4. Drama yang penuh emosi ini telah dikelolakan bersama barisan pelakon hebat termasuklah Fauziah Dato’ Ahmad Daud, Sabri Yunus, Dato’ Fizz Fairuz, Fezrul Khan, Ezzaty Abdullah, Syafie Naswip, Mustaqim Bahadon, Rita Rudaini, dan ramai lagi.

BACA : “Sedih Gila Tengok” – ‘Restu Ayah’ Penuh Emosi, Peminat Cilik Pun Nangis Teruk!

Empat Penjuru mengisahkan tentang 4 beradik yang sangat rapat dan akan berkumpul di rumah ibu bapa mereka di kampung setiap kali Syawal menjelma. Namun, lain pula bagi tahun ini apabila pelbagai isu timbul sehingga mencetuskan pergaduhan sesama mereka.

Sedutan Empat Penjuru – Part 1

Part 2

Part 3

Episod akhir malam tadi telah mempersembahkan Acu iaitu Syafie Naswip yang hilang sabar melihat abang-abang dan kakaknya bergaduh hanya kerana hal kecil pada malam raya.

Part 4 – Episod akhir

Adegan yang susah dilakonkan oleh Ogy

Akhirnya mereka sekeluarga kembali bersatu kerana menyesali kesilapan masing-masing dan saling bermaafan serta dapat menyambut Hari Raya bersama.

Jelas sekali drama ini memberi impak besar kepada para penonton kerana memiliki realiti hubungan kekeluargaan dan mewujudkan mesej-mesej untuk dijadikan tauladan dalam kehidupan berkeluarga.

Cerita yang banyak beri kesan terhadap hubungan adik-beradik

Terbaik! S4kit hati, marah, kelakar, sedih kisah keluarga adik-beradik

Mesej yang diberi sampai..air yang dicincang takkan putus

Happy ending. Memang best kisah suka duk4 & asam garam dalam keluarga

Sumber : IG syafienaswip , ariezaharieproduction , kak_ogy