Semasa

Leka Susun Barang Tak Sedar Ular Masuk, Ibu Ini Hampir Ditelan Hidup-Hidup!

Semalam, seorang ibu tunggal di Kampung Ulu Tawar Tengah, Mukim Bakai nyaris temui ajal selepas dibelit seekor ular sawa sepanjang 6 meter sebelum diselamatkan anaknya. Kejadian tersebut berlaku kira-kira jam 11 malam dan difahamkan wanita itu sedang berada di dapur sedang menyusun barang-barang. Secara tiba-tiba dia dipatuk ular sawa yang dipercayai telah masuk ke rumahnya petang itu tanpa disedari.

BACA : Bantu 2 Orang Musafir Hitch-Hikers Nak Ke Chukai, Wanita Ini Dipuji Netizen

Menurut anaknya, Mohd Rasul Abdullah, ketika itu dia berada di luar rumah bersama adiknya sebelum terdengar jeritan lalu bergegas masuk dan terkejut emaknya sedang dibelit ular sawa.

Saya bergelut untuk membantu emak manakala adik yang lain pula berlari pergi minta pertolongan jiran-jiran. Ular sawa itu membelit emak hingga paras pinggang dan nasib baik jiran cepat datang membantu untuk menyelamatkan emak daripada menjadi m4ngsa.

Kredit Foto : Metro

Kejadian berlaku selepas pulang daripada program

Tambah Mohd Rasul, ular sawa itu kemudiannya dibunvh oleh penduduk kampung dan dia segera menghantar emaknya ke HospitaI Kulim (HK) untuk mendapatkan rawatan lanjut.

APM terima panggilan 11.30 malam

Cuaca tak menentu punca ular sawa keluar

Tindakan pantas si anak dan penduduk kampung dalam menyelamatkan wanita berkenaan membuatkan rata-rata netizen meluahkan rasa syukur mereka.

Alhamdulillah selamat. Anak2 jangan tinggalkan ibu sorang2

Tuhan tolong hambaNya. Mujur anak dia bijak buat buat tindakan

Harap mak cik tak serius. Terima kasih pada anaknya sanggup tolong ibu

Sumber : Harian Metro

[instagram-feed]