Kaki ‘Tersagat’ Besi Karat Sewaktu Buang Sampah, Rupanya Bukan Insiden Pertama

Tragedi yang tidak diingini boleh berlaku kepada sesiapa sahaja tanpa mengira waktu. Kadangkala angkara kecuaian daripada pihak tidak bertanggungjawab, orang lain pula yang terpaksa menanggung kesannya. Lebih teruk lagi, jika perkara itu boleh melibatkan keselamatan dan nyawa seseorang. Begitulah ungkapan yang terlintas tatkala membaca perkongsian daripada seorang pengendali akaun Twitter bernama Yon Zahri.

BACA: [VIDEO] Semangat Masuk Dewan Konvokesyen, Baru Turun Tangga Dah Berlaku Tragedi

Semalam aku jatuh & tersagat besi berkarat

Menurut perkongsian tersebut, pelajar dari sebuah institusi pengajian tempatan ini telah terbabit dengan kejadian mengerikan sewaktu dia sedang membuang sampah di luar rumah. Tanpa disangka-sangka, dia terpijak sebuah longkang hingga menyebabkan berlakunya kecelakaan. Lebih mengeruhkan keadaan kerana kakinya telah termasuk ke dalam longkang terbabit dan tersagat besi berkarat.

Dah pernah berlaku sebelum ini

Selain itu, lelaki ini juga diberitahu bahawa kejadian seumpama itu bukanlah kali pertama malahan ia pernah berlaku kepada beberapa orang pelajar di sana. Ekoran maklumat itu, lelaki ini mula berasa hairan mengapa tiada tindakan susulan yang pernah dibuat bagi mengatasi masalah berkenaan.

Longkang sudah dibetulkan. Harap lebih berhati-hati

Selepas beberapa jam status itu dimuat naik, lelaki ini menjelaskan bahawa terdapat pihak yang telah tampil untuk memulihkan keadaan. Bagaimanapun, dia menasihatkan ramai netizen khususnya pelajar agar lebih berhati-hati dengan sebarang insiden di luar kawalan seseorang.

Sumber: Twitter YonZahri