Semasa

Kaki ‘Ditelan’ Oleh Eskalator, Budak 6 Tahun Ini Buat Ramai Ibu Bapa Risau!

Kejadian kanak-kanak tersepit kaki pada eskalator bukanlah perkara baru yang berlaku di negara ini. Hampir semua kemaIangan berlaku atas kecuaian para ibu bapa yang membiarkan anak-anak mereka bersendirian menaikinya tanpa pengawasan yang sepatutnya. Itulah yang berlaku kepada budak lelaki 6 tahun ini semalam apabila kakinya tersepit pada eskalator di pusat beli belah di Seri Kembangan.

BACA : [VIDEO] “Menyesal Tengok” –Pantulan Budak Bermata Hitam Di Cermin, Ramai Seram!

Kredit Foto : Metro

Menurut Jurucakap Balai B0mba dan Penyelamat (BBP) Serdang, pihaknya telah menerima panggilan awam pada jam 5.34 petang memaklumkan kejadian tersebut yang berlaku di tingkat 2 pusat beli belah itu.

Ekoran itu, sepasukan pegawai dan angota BBP Serdang telah dikerahkan ke lokasi kejadian bagi membantu m4ngsa. Dengan menggunakan peralatan khas, anggota bertugas juga berjaya mengeluarkan kaki m4ngsa yang ceder4.

Tambahnya, m4ngsa kemudiannya diserahkan kepada pasukan perubatan dari HospitaI Serdang yang juga berada di lokasi kejadian untuk mendapatkan rawatan susulan.

Jelas sekali kejadian ini telah menarik perhatian ramai terutama sekali para ibu bapa apabila mereka turut risau akan keselamatan anak-anak sewaktu berada di eskalator.

Sebab tu aku kalau naik eskalator, mesti mulut aku riuh sikit

Bila naik/turun eskalator…aku jadi mak cik petir dengan anak2

Yang mana bawak anak2 tu…si ayah dukung la

Sumber : Harian Metro