Semasa

“Baca Dulu Baru Spam I Ok?” – Tak Tahan Dikecam, Hana Buka Mulut Isu PU Abu

Meskipun telah berminggu-minggu isu pencer4ian yang dikemukakan oleh PU Abu Sufyan kepada bekas isterinya menerusi pesanan ringkas di Whatsapp, namun ianya masih menjadi perbualan masyarakat sehingga ke hari ini. Terbaru, ibu tunggal yang dikaitkan dengan pendakwah tersebut akhirnya memberikan maklum balas mempertahankan kapsyen yang dibuat oleh PU Abu yang mahu mendakwa semua pihak yang mengkritiknya di makhamah.

BACA: Sebak! Bekas Isteri PU Abu Diuji Lagi Dengan Sebuah Kehilangan…

Menerusi paparan IG story miliknya, dia memaklumkan bahawa para netizen perlu meneliti betul-betul kapsyen yang dibuat oleh PU tersebut sebelum mengecamnya di media sosial.

Buka posting tu dulu sebelum spam I…dah baca baru spam I ok?

Dalam posting tersebut, PU Abu yang baru sahaja menjejakkan kaki ke tanah air dari Tanah Suci menekankan bahawa dia cuma mempunyai akaun Instagram rasmi miliknya sahaja, malah sempat berpesan kepada semua agar jangan sesuka hati menjatuhkan hukum jika tidak tahu cerita sebenar di sebaliknya.

Saya tiada akaun selain Instagram…Berpada-padalah jatuhkan hukuman 

Sementara itu, berkenaan tiada lagi maklum balas yang rasmi terhadap isu tersebut, PU Abu memilih untuk mendiamkan diri sahaja buat masa ini.

Diam bukan kalah/salah…tapi diam bermaksud kita tak nak menyakiti hati orang lain

Namun begitu, rata-rata netizen menganggap kesalahan mengguriskan hati bekas isterinya iaitu Ain Afini lebih dahsyat lagi daripada isu tersebut, selain menuntut pihak Hana melakukan permohonan maaf seperti yang dilakukan oleh PU Abu sebelum ini.

Cer4i tu orang tak marah sangat…yang marah tu sebab terburu-buru masa isteri mengandung

Better diam la…mohon maaf pada bekas isteri tu

Berdoa la agar takde janda lain PU Abu jumpa masa dah bunting nanti

Sumber: Oh My Media, IG hanaazraa & puabu.official