Hiburan

Isu Artis Promosi Drama Secara Percuma, Shahrulezad Sekolahkan Sharifah Sakinah

Ramai pastinya sudah tahu bahawa pelakon memang mempunyai akaun media sosial mereka sendiri. Bukan sahaja menjadi ruang berkongsikan rutin hidup, malahan ia adalah medium untuk mempromosikan pelbagai drama yang dilakonkan oleh mereka secara berkala. Namun begitu, aktres Sharifah Sakinah pula ‘semacam’ kurang senang dengan sikap pihak televisyen yang meminta pelakon mempromosikan drama secara percuma di media sosial mereka.

Baca : “Siapa Tengok Drama Kalau Pelakon Tak Cantik? – A. Aida Cakap Ikut Pengalaman

Perkara itu diluahkan ke Instagram miliknya beberapa hari lalu. Menurutnya, pihak televisyen cuba mengaut keuntungan apabila meminta pelakon membuat promosi secara percuma walhal Instagram juga merupakan platform untuk artis mencari makan. Mengikut kontrak pula, dia hanya dibayar untuk berlakon sahaja dan ia tidak termasuk kerja-kerja promosi di media sosial. Namun begitu, kenyataan itu telah dipadamkan.

Tanpa TV anda mungkin tak sepopular sekarang

Terpanggil dengan luahan yang dibuat oleh Sharifah Sakinah, pengarah yang terkenal dalam pembikinan drama rantaian Nur, iaitu Shahrulezad Mohameddin tampil mengulas menerusi posting di Instagram miliknya pula. Nampaknya, pengarah ini berpendapat bahawa para pelakon tidak sepatutnya terlalu berkira dalam urusan promosi.

Mungkin Kinah terlepas pandang hal ni

Tegasnya lagi, stesen televisyen juga sudah berjasa dalam mengembangkan populariti para pelakon. Tambahan pula, seseorang artis juga tidak akan rugi jika membantu mempromosikan drama lakonan sendiri. Sebaliknya mereka juga yang untung apabila nama semakin dikenali. Jika dilihat semula, ia adalah situasi yang adil buat kedua-dua belah pihak. Dia turut mendedahkan sikap ‘kekwat’ sesetengah artis apabila sudah mencipta nama.

Sumber : Instagram Budak Ijat